As we speak #4

Omdat ik af en toe alles van me af moet kunnen schrijven en Lilith’s As we speak rubriek daar ideaal voor blijkt. De vorige stukjes die ik schreef, vind je hier.

Bezig met opkijken tegen het weekend. Het is vrijdagochtend als ik dit schrijf, en vanavond vertrekken we naar Valkenburg, net over de grens met Nederland, voor een weekendje met de vrienden van het lief. Lasershooten, een begeleide stadswandeling, een kasteel- en grotbezoek, een casino-avond, dat is zo’n beetje het (overvolle) programma. Ik kan nu al voorspellen dat ik zondagavond een wrak ga zijn (en dat er commentaar gaat komen als wij zondagnamiddag al richting huis zouden willen vertrekken). Dat hebt ge dus als ge als introvert met een bende extraverten op trot gaat.

Blij met het verlengde weekend dat daarna komt. Er staat niets gepland (behalve dat mijn vader het tegelmuurtje in de keuken komt afwerken) dus ik hoop mijn moestuin te kunnen afwerken voor z’n winterslaap, minstens één keer te kunnen gaan wandelen en verder véél lezen en de berging opruimen en een beetje rommelen in huis.

Piekeren over den hof. Na de pompoenenroof is de goesting om voort te doen vér te zoeken, dat moet ik toegeven. De dieven weten nu dat daar een onbewaakte bron van voedsel ligt; wat als ze volgende zomer terugkeren voor mijn courgetten, bonen, bieten, wortels, patatten, look, ajuin? En pompoenen, waarom zou ik nog moeite doen om er te zetten? Of misschien moet ik er, zoals één van de zusters voorstelde, een wolfsklem tussenzetten. En een betonnen muur van drie meter met prikkeldraad errond en als het even kan ook nog iets met bij voorkeur dodelijke elektrische schokken, een verfbom en een loeiend alarm. Wat denkt ge?

Boos op/gefrustreerd over de tijd die zo vliegt. Ik leg mezelf te veel druk op, dat besef ik, maar dan nog: een mens heeft te weinig vrije tijd, punt. Tenminste als ge ook nog een deftig dak boven uw hoofd wilt, biologische groenten wilt eten met een goei fles wijn erbij, regelmatig eens op vakantie wilt naar liefst exotische oorden en ne keer of twee u wilt laten gaan in uw favoriete kleding- en schoenenwinkel. Anders zou ik mijn job opzeggen en de wereld rondreizen om te eindigen onder een brug ofzo.

Muziekje van het moment is Enkel glas van Mira. Omdat ik binnenkort naar haar concert ga en dringend haar nieuwe cd uit het hoofd moet leren en de oude van onder het stof moet halen.

Aan het lezen in The Book of Strange New Things en Il Decamerone.
Het tweede is om af en toe een paar verhalen uit te lezen waarin elke vrouw als een oftewel dom wicht oftewel vernuftig serpent afgeschilderd wordt en er met seksuele insinuaties wordt gestrooid die mijn fantasie niet aankan.
Het eerste wordt volgens mij niets; ik zit nu halverwege en loop me vooral te ergeren aan de complete saaiheid op die vreemde planeet waar het hoofdpersonage vertoeft terwijl zijn (bovendien zwangere!) echtgenote op aarde alles in duigen ziet vallen dmv oorlogen en natuurrampen zoals er nog nooit zijn geweest; dáár wil ik juist alles over lezen, niet over christelijk gezwets en aliens die niet meer overtuigd moeten worden van de grootsheid van God. Zucht.

Genieten van de herfst. Tenminste, dat probeer ik. Kaarsjes aansteken, in de zetel onder een dekentje kruipen, glas wijn erbij… Helaas lijken mijn hoofd en mijn agenda te vol te zitten om er écht van te kunnen genieten. Een hutje in de bossen, iemand, dat ik van de radar kan verdwijnen voor een week of twee?

En u? Waar bent u zoals mee bezig, as we speak?

 

20 thoughts on “As we speak #4

  1. ewel, ik ben al de hele week in herfstmood. Kaarsen, dekens, netflix, en ik geraak met moeite wakker ’s morgens, terwijl ik anders om 6u30 al koffie sta te maken. De laatste foto is geweldig trouwens!!!

  2. Ik probeer ook te genieten van de herfst en dan vooral van de mooie kleren buiten. Ik vind trouwens ook dat een mens veel te weinig tijd heeft. Een dag zou langer dan 24 uur mogen duren.

  3. Vergeet zeker niet ook wat tijd te maken voor jezelf, hé. Desnoods zet je het in je agenda, dat mag best. Ik ben volop bezig met wat dingen te regelen rondom werkgedoe en mijn (vele) hobby’s. Ik probeer ook te genieten van de herfst en dan vooral van de frisse buitenlucht. Het ruikt zo lekker en het is zo mooi in een bos tijdens de herfstperiode.

  4. Die pompoenenroof was dan ook zo’n rotstreek. Ik zou daar ook heel moeilijk over geraken! Geniet van het volgende verlengde weekend. Wij gaan op zondag en maandag twee daagjes naar Limburg. Gastronomisch eten met een bongobon die ik voor mijn verjaardag kreeg en overnachten daar dan ook, met een andere bongobon. We hebben wel over het hoofd gezien dat overal de winkels gesloten zijn in Maastricht. Jammer want we zullen daar zo dichtbij zitten.

  5. Nou, as we speak ben ik bezig met mijn reactie op je blog maar inderdaad, dat gevoel van te weinig vrije tijd hebben en dus geen tijd voor je hobby’s overhouden, dat erken ik wel. Daardoor heb ik onlangs ook besloten om nog minder te gaan werken. Ik ga per 1 november van 32 naar 28 uur om zo weer wat meer balans te vinden. Maar vooral ook omdat er andere dingen op mijn pad zijn gekomen zoals het schrijven voor een formule 1 site waar ik veel meer voldoening uit haal dan uit mijn gewone werk.

  6. Haha, je tekst over “The book of strange new things”🙂 Johan las het een tijdje geleden ook en was er heel enthousiast naar, dus ben wel benieuwd (want stiekem kocht ik het ook vooral voor de mooie cover). Hopelijk leun ik meer bij hem dan bij jou aan qua mening, want als ik het zo bij jou lees, denk ik ook vooral “pff, zoiets wil ik niet lezen”🙂
    Hopelijk was jullie weekend in Valkenburg toch niet te overladen en ben je toch ontspannen terug thuis gekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s