Bday n°30 #3

Traditioneel en ook wel omwille van het gemak vieren mijn oma en ik de laatste jaren onze verjaardag tesamen, omdat onze geboortedatum maar tien dagen verschilt (en 49 jaar, natuurlijk). Dit jaar heb ik daar schandalig van geprofiteerd want ik zou zorgen voor de hapjes en kon enkel chips bedenken. Al mijn inspiratie is volgens mij naar deze menu gegaan…
Zoals altijd arriveerde ik een uur voor het feestje en was alles al gedaan. Nog net de tafel kon ik klaarzetten.. en de chips over kommetjes verdelen. “Ja maar, het was minder werk dan anders.” (Omdat mijn nonkel en zijn gezin niet konden komen.) Dus volgend jaar proppen we toch gewoon een extra feest in de toch al zo volle maand september? Dan hoef ik me niet meer schuldig te voelen, en kunnen mijn ouders mij geen verwijten maken. Voilà.

We keken naar de koers op tv tot het lief arriveerde; die was nog gaan helpen met de verhuis van het oude, loeizware bureautje van mijn zus, van het Ouderlijk Huis naar haar appartement, dat ein-de-lijk af is. Het enige wat nog verhuisd moet worden, is haar bed… Geen idee waarop ze wacht; ik zou staan springen om de stap te zetten en van onder moeders vleugels uit te vliegen – zo voelde ik dat toch acht jaar geleden.

Iemand was heel blij dat ze mee mocht naar het verjaardagsfeestje 💝 #bday #familymatters #familytime

Mijn ouders en zus arriveerden kort nadien, natuurlijk, want de finish missen kan niet hé. (Roloog.) Ook tante en vip-gast hond Kaatje waren er dan al.
Cadeautjestijd!!! Ik kreeg heel wat van mijn lijstje, maar omdat ze pas de dag voordien alle winkels waren gaan afschuimen (ipv alles online te bestellen) hadden ze telkens nét niet het exact juiste gekocht, wat wel een beetje jammer was; ik zal nog eens moeite doen om overal linkjes bij te voorzien en al.
Niet dat wat ik kreeg niet leuk was: een bol wol om een sjaal te haken, zakdoekjes van de Minions, heel mooie veeroorbellen (ik had de blaadjes op mijn lijstje gezet… lijkt wel heel erg op elkaar natuurlijk), een boek, nog een boek… Dus ik was wel blij met de stapel cadeautjes en die Leuchtturm blijft gewoon bovenaan mijn wishlist prijken (want krijg maar eens uitgelegd aan een niet-bujo’er waarom die dots véél handiger zijn dan lijntjes) en over drie maanden is het alweer Kerstmis!

Oma had een koude schotel voorzien met allerlei uit den hof (eitjes, boontjes, tomaten, sla, wortelen), zelfgemaakte mayonaise en haar ongeëvenaarde gehaktbrood waarvan ik minstens de helft opfrette. Als dessert was er chantillyroom, dat ze volgens mij speciaal voor mij had gemaakt want normaal komt dat enkel met Pasen op tafel en in mijn pre-suikervrije tijd was dat absoluut mijn favorietste dessert. Ik hield me vandaag dus niet aan enige paleo-, suikervrije of zelfs Pascale-Naessensnorm, want ‘nee’ zeggen tegen De Gateau die daarop volgde is net zo erg als oma’s hart breken, dus, voor die ene keer zal mijn suikerspiegel mij dat wel niet kwalijk nemen zeker.

IMG_20160925_185636

En dat was het dan: het laatste deel van mijn verjaardagstrilogie.

En u? Kan u ‘nee’ zeggen tegen het lekkers van uw oma?

13 thoughts on “Bday n°30 #3

  1. Mijn ene oma is vroeg overleden en de andere was niet bepaald een keukenprinses. Dat zit in de familie, want ik ben dat ook niet en mijn mama kookt niet graag, alhoewel ze het goed kan. Haar balletjes in tomatensaus zijn onovertroffen!

  2. Mijn oma stond met de feestdagen wel graag in de keuken maar de laatste jaren eigenlijk niet meer. Maar ja, als ze iets aanbiedt (koekje uit de koekjesdoos) is dat inderdaad moeilijk af te slaan he.

  3. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je samen viert met je oma! En ja, tegen zulke heerlijkheden zou ik geen nee kunnen zeggen hoor!

  4. Ik heb mijn grootmoeder behalve wafels eigenlijk nog geen gebak weten maken (i.t.t. tot mijn andere grootmoeder die gestorven is toen ik drie was, maar uit wiens receptenbundel mijn moeder en ik nog regelmatig bakken). Al neemt dat niet weg dat ik zeker ook geen neen zeg tegen de gekochte vlaai die bij haar op tafel komt, zeker niet als het die met krieken is, mmm🙂

Reacties zijn gesloten.