Bday n°30 #2

Omdat wij al eens graag (duur) op restaurant gaan en ik dat liefst koppel aan een speciale gebeurtenis om onze omgeving niet te laten merken hoe extravagant wij kunnen zijn als het over lekker eten gaat, wilde ik voor mijn verjaardag per se uit eten. Ik koos voor Trente, omdat onze eerste kennismaking een half jaar geleden (voor ons achtjarig jubileum) zo goed was meegevallen. Het ligt tussen de andere restaurants van de Muntstraat gepropt en het is altijd even zoeken voor we het gevonden hebben. Voor een vrijdagavond was het er extreem kalm: ik denk dat er in totaal vier tafeltjes bezet waren. Nochtans hadden de afwezigen ongelijk!
Trente werkt elke maand met een nieuwe menukaart, gebaseerd op groenten van het seizoen en dat heeft bij mij meteen een streepje voor. Rode bietjes, courgette, kokos, curry, venkel: het passeerde allemaal in vijf gangen op ons bord, en het was allemaal even lekker. Enkel de ribeye van het hoofdgerecht vond ik een beetje tegenslagen; dankzij deeleenkoe.be zijn wij beter vlees gewoon, ’t is erg om te zeggen.
Ook leuk: je kan bijpassende wijnen bestellen per half glas. Anders had je me na vier gangen en evenveel glazen wijn naar buiten kunnen drágen. En de wijnen pasten overal perfect bij; ik ben daar altijd jaloers op want hoeveel wijnkennis moet je dan wel niet bezitten?
De rekening was niet zo mals als de kalfszwezerik van voorgerecht drie: zo’n hoge rekening hebben we namelijk nog nooit gehad op restaurant. Maar kom, wat ons betreft was het dat zeker waard!

Culinaire hoogtepunten en #hetlief die Minionsstuff voor mij schiet op de kermis. #birthdayweekend part 1 💝 #countyourblessings

Op weg naar de bushalte wandelden we eens over de kermis, want die hoort ook bij september in Leuven, zodat het lief kon schieten en ik een louzy Minion-prijs kon kiezen. Iedereen blij!

Zaterdag kon ik mezelf dus met een lichte kater uit bed sleuren – want zelfs 2 glazen wijn en 1 glas champagne zijn al genoeg om me op mijn leeftijd te vellen – om een ganse dag in de keuken te gaan staan. Want er zouden zes mensen komen eten (Penelope en Odys, Athena en One, Afrodite, en Sigyn) en dit was het menu:

 • hapjes: chipjes, rauwe groentjes, gehaktballetjes, met guacamole als dipsaus
 • voorgerechtje 1: sneetje parmaham met een meloenbolletje
 • voorgerechtje 2: ‘sunny side dish’ ofte gele paprika, avocado, mango en pijnboompitjes
 • voorgerechtje 3: zalmtartaar op een bedje van appel en walnoten
 • voorgerechtje 4: courgettesoep met curry en dille (met één van de laatste courgettes uit den hof)
 • hoofdgerecht: chili con carne (enfin: stevige tomatengroentegehaktsaus) met tortilla’s
 • dessert 1: chocoladeavocadotaart van Pascale Naessens
 • dessert 2 (voor het geval dessert 1 mislukte): appelamandelcake
 • dessert 3 (voor het geval dessert 1 & 2 mislukten): amandelchocolatechipcookies
  (Trouwens allemaal paleoproof, als je van de chips en de wraps en de cava kon afblijven.)

Chili con carne 🍫 with secret ingredient 😁 #currentlycooking #chiliconcarne #healthylife #paleo #paleodiner #gezondeten #gezondleven #foodstagram #foodporn #instafood #lactosevrij #lactosefree #puureten #paleo #puurderleven #indekeuken

Toen kon je iedereen wel naar huis rollen, geloof ik, en dan was er nog genoeg overschot voor ons om een dag op te overleven.
Afrodite bracht Maximiliaan even mee binnen, dat manneke is intussen ook een jaar oud, flink gegroeid, en meteen beste maatjes met mijn Minion Stuart (ik was vooral blij dat hij hem losliet voor ze naar huis vertrokken).
Athena en One bleven tot middernacht, omdat het dan 18 september was en ze me als eersten een gelukkige verjaardag konden wensen. Vond ik heel lief van hen, want anders was ik waarschijnlijk gewoon mijn bed ingekropen :-) en ik moet zeggen, het was een heel raar gevoel, zo van 29 (twéé) naar 30 (drie!) te gaan…

#birthdayweekend part 3 🌹 verrassingsbezoekje van de ouders en de zus met 30 rode rozen om de nieuwe voordeur te vieren... 💝

Zondag stond ik klaar, in mijn vuile-want-van-het-hele-seizoen-nog-niet-gewassen-tuinbroek, haar niet gewassen want we gingen toch nergens naartoe, bergschoenen vol modder al aan de voeten, om naar den hof te vertrekken voor een paar uurtjes 1-op-1-tijd met het onkruid aldaar, toen mijn ouders en Zus ineens voor de deur stonden. Met een grote bos rode rozen (30 stuks! en geurloos!) en een fles gekoelde champagne. Kon ik toch nog wat stukjes chocoladetaart uitdelen, en we bekeken onze selectie Noorwegen-foto’s. En een paar babyfoto’s van dertig jaar geleden.

Een allegaartje 🎁 de laatste courgettes & minikomkommers, de eerste (gele) bietjes, de laatste boontjes en dan iets dat ik per ongeluk aftrok en een kruising tussen pompoen & courgette lijkt #oogstvandedag

Wat ik verder nog deed op mijn verjaardag? Het onkruid werd deels gewied. We maakten een romantisch wandelingetje op de berg in onze achtertuin, onder ons tweetjes. We aten restjes van het feestmaal van de dag voordien. Ik kon geen enkele van de verjaardagssms’jes die ik kreeg, beantwoorden want mijn belwaarde was op. Lalala. Feitelijk was het, op het rode-rozenbezoek na, een heel doodgewone zondag…

En u? Wat voor leuks deed u dit weekend?

27 thoughts on “Bday n°30 #2

 1. Wat leuk dat je zo verrast werd! Amai, zo een menu, ik kan geloven dat iedereen meer dan vol zat🙂.
  Bij ons was het vrij rustig dit weekend, maar dat was ook nodig. We kunnen alle rust gebruiken in aanloop naar de verhuis.

 2. Je menu moet precies niet onderdoen voor dat van Trente. Alledrie de desserts gelukt?
  Ik deed dit weekend de après-Zwedenwas en ging naar een modeshow kijken waar de dochters van een vriendin in meeliepen.

  1. De après-Noorwegenwas heeft hier twee weken geduurd voor dat die erdoor was :p Woeps.
   Dessertjes alledrie gelukt, behalve de cake die uit elkaar viel, maar ze was lekker!

   1. Merci. Zo uitgebreid wordt het bij ons nt gevierd. Een stuk taart de 17de. De 24ste sept ga ik nr plopsa en zal er daar ook 1tje op gedronken worden. En op 12 nov staat er ook nog een dagje weg gepland ivm my b-day. Op 10 nov ga ik nog nr een concert van hen id handelsbeurs te Gent. Blijkbaar zal het dan akoestisch zijn. Ben al benieuwd.

    1. Ja hetgeen waar ik naartoe ga is ook akoestisch, dat trok me over de streep want hun nieuwe sound vind ik niet zo wauw🙂 Volgend jaar zou ik mijn verjaardag ook liever wat rustiger vieren…

 3. De enige keer dat wij met enkele vriendinnen bij Trente gingen eten is het echt tegengevallen. Misschien hadden we gewoon pech, maar ik ga er liever niet meer terug.
  Als ik je dan een restaurant mag aanraden: Magis in Tongeren (wel een eindje bij jullie vandaan). Superlekker!

  1. Hihi ja dat is een eindje! Maar ooit, ooit gaan we daar eens op weekend, ’t is zo’n mooie streek, en dan komt je tip zeker van pas!
   Ik las ook al zeer gemengde commentaren over Trente. Misschien hebben wij dan twee maal geluk gehad? Door het prijskaartje zullen wij ook niet al te snel terugkeren, vermoed ik.

 4. Klinkt als een zeer geslaagd weekend! En nu weet ik eindelijk wanneer je jarig bent😉
  Ik vond het niet zo’n groot verschil met die nieuwe voordeur. Alleen zei mijn zus (om te plagen) dat ik nu wel echt oud ben.

 5. Voor een 30ste verjaardag mag het wel wat meer zijn, vind ik. Mijn plannen toen vielen in duigen. Op het moment zelf zat ik in amsterdam met een vriend. Die enkel interesse had voor de coffeeshop. Dus meer dan onze kamer, de winkelstraat en het museumplein hebben we nt gezien. Het w-e dat ik met vriendinnen had gepland, werd een w-e met 2 ipv met 4. Met hun laatste plaat ben ik ook nt meer mee. Dat het akoestisch is, hoorde ik maar achteraf. Maar daar zijn ze wat mij betreft idd ook het beste in. Festival optreden zijn een samenraapsel van vanalles en daardoor ook weer goed als je niet alles graag hoort.

  1. Bah da’s ook niet leuk. Ik had liever een groot feest gehad maar een groot deel van de vrienden was op reis, want ja, een 30e verjaardag dat is helemaal niet belangrijk. Ahum.🙂

 6. Hihi, “ik was vooral blij dat hij hem losliet voor ze naar huis vertrokken”. Dat doet mij heel hard aan Friends denken, met Joey en zijn pinguïn🙂

  Ik krijg al een halve indigestie van te lezen over al dat eten, maar het klinkt wel allemaal keilekker!

  1. Met paleo geen indigestie hoor😉 Dat is dan toch één groot voordeel aan die eetstijl. (Ook al volg ik ze niet meer.)
   Haha ja Joey nu je het zegt!

Reacties zijn gesloten.