De beelden van week 29

☀️ #fromwhereistandHet trucje om kleurrijke accenten te dragen als ik me wat minder goed in mijn vel voel, werkte niet ondanks mijn favorietste (én comfortabelste) schoenen van het moment.

Preparing our next trip... #norway #noorwegen #nordic #holiday #summerholidayDe prevakantiestress scheert steeds hogere toppen, nochtans heb ik tijd genoeg maar mijn todolijst is onoverzichtelijk lang, ook op het werk, en hoe ik ook mijn best doe, ik krijg er geen rust in, in dat hoofd van mij. De vreetbuien zijn niet van de lucht; ik moet me dringend herpakken maar de fut is vér te zoeken. De energie die ik aan het eind van de werkdag over heb, gaat naar een courgette verwerken in een maaltijd en Noorwegen voorbereiden.

Dit is een superlekkere 'lasagne' geworden van schijfjes #homegrown courgette en geitenkaas, een pittig tomatensausje, en het geheel bestrooid met een restje feta. 🍴 En het goeie nieuws: er is nog een portie voor morgen! 😄🎉 #veggHet lekkerste courgettegerechtje deze week was een soort ‘lasagne’: laagje courgetteschijfjes, pittig tomatensausje, laagje geitenkaasschijfjes, saus, laagje courgetteschijfjes, saus en een restje feta erover verbrokkeld, de oven in. Weinig werk maar duimen en vingers!

Een veggiepicknick in het park, in bovendien goed gezelschap. Smullen! 😎 #summertime #familytime #latergram #picknick #healthylife #veggie #lunch #lunchstagram

Maandag was er een picknick in het park met mijn jongste nichtje, die ik de laatste jaren heel weinig zie maar met wie ik altijd goed heb kunnen opschieten. Ze werkt en woont in Leuven dus het was maar evident dat we éindelijk eens afspraken. Zij is veggie, dus ik maakte mijn sunny sidedish met avocado, mango, paprika en pijnboompitten, en zij rijst met ricotta, spinazie en pijnboompitten. Als dessert had ze nog een mascarponekaasmengsel met framboosjes mee. We hebben gesmuld, en fijn bijgebabbeld!

We hadden een hongerke. #latergram #zusjes #frietkot

Donderdag reed ik na het werk door naar My Hometown. Ik had met Zus afgesproken aan het frietkot want op een lege maag functioneren we niet (hoewel het alweer een tijdje geleden is dat ik nog echt honger heb gevoeld). Daarna ging ik in haar appartement helpen met het uitpakken en afwassen van de keukenspullen. De verhuis zal pas zijn voor september (als het behangen en andere klusjes zijn uitgevoerd), maar zo staat ze alweer een stapje dichter bij haar eigen stekje.

Terrasje ☀️ carpaccio met tomaat in drie kleuren 🍅 #terrasjedoen #summertime

Zaterdag ging ik met het lief shoppen voor zijn wandeluitrusting – de mijne had ik al tijdens mijn middagpauze geregeld om hem te sparen🙂 – een duur grapje maar het was eens nodig, schandalig in wat voor versleten T-shirten wij bergen gaan beklimmen. Als beloning/verzachting voor het lijden gingen we lunchen bij Bar Louis op het terras (zodat ik gezellig mensen kon kijken op de Grote Markt).

Dat ik echt wat meer variatie had moeten voorzien #indenhof 😎 Ruilen, anyone? #courgettemetbonenweekmenu

De rest van de zaterdag ging op aan het wekelijks kuisen en snelsnel alles oogsten in den hof wat er te oogsten viel: een bijna-volle emmer bonen en negen (9!) courgettes. De diepvries zit behoorlijk vol want onze bestelling van deeleenvarken.be en koopeenkip.be werd ook dit weekend geleverd.

Another Sunday, another hike, another goal achieved ✔️ 20km🚶#hiking #naturelover #naturelovers #outdoors #nature #getoutside #forest #bos #boswandeling

Zondag niet met volle goesting – dat geef ik toe – de wandelschoenen aangetrokken voor een tocht van 20km, de laatste training voor Noorwegen. We hebben meteen de nieuwe regenjas en rugzakbache van het lief kunnen uittesten want het laatste uur begon het flink te regenen. Ha!

En u? Wat is uw favoriet receptje met bonen? Tell me!

28 thoughts on “De beelden van week 29

  1. Euh, ik denk niet dat ik een recept met bonen voor de geest kan halen😉. Die ovenschotel met de courgette en de geitenkaas ziet er overigens wel lekker uit!

  2. Ik hou wel van curry met boontjes, broccoli en champignon. Goed gemarineerde tofu en rijst erbij. Wij zijn twee jaar geleden ook met Nordic naar Noorwegen geweest, mijn favorieten staan dus zeker in jullie boekjes. Check Krossen-Molden & Krosbu. De bergweg (auto) die start van aan Hjelle Hotel is ook de moeite. Hoop dat jullie daar ook logeren. Very rrrromantic. Eigenlijk is er niks tegengevallen in Noorwegen dus het wordt sowieso super!

    1. Ai die Krosbu is al midden tussen onze twee bestemmingen in :p We gaan week 1 naar de regio van Hardangervidda, week 2 naar Geirangerfjord. Hjellehotel ligt nog wel in de buurt precies! Can’t wait🙂

  3. Ik eet m’n boontjes het liefste koud met wat patatjes en een stukje vlees. Al zijn boontjes met tomaten, Provençaalse kruiden en gehaktballetjes ook superlekker. En boontjes in zure saus is ook een toprecept. Mijn collega maakt ook wel eens pasta-pesto met boontjes. We hadden eens allemaal dingen meegebracht om zelf slaatjes te maken en zij had toen dat bij. Heel lekker koud, maar ze zei dat het warm ook lekker is.

  4. Is het je eerste keer Noorwegen? Je zal genieten, de Noorse bergwandelingen zijn geweldig. En je bent komen boeken bij Nordic in ons Buggenhoutse bos. Mijn dochter werkt er dus ik ben een beetje bevooroordeeld maar ze schijnen de beste touroperator voor het noorden te zijn😉

    1. Ik ging er als veertienjarige met mijn ouders naartoe, en toen ook met Nordic, enfin toen was het nog een man alleen die dat deed🙂 Nu gaan we ook één week naar een streek waar ik nog niet ben geweest, dus ik ben héél benieuwd.

  5. Bonen? Die kun je toch overal in stoppen! Rijst, pasta, ovenschotel… Maar liefst heb ik ze misschien toch met een stuk vlees, gekookte aardappelen en een goede jus🙂

    1. Ik zit nog vast aan dat klassieke patroon van boontjes met patatten en vlees ja🙂🙂 Het is aan het beteren nu ik doorheb dat je ze ook in stukjes kan snijden en ergens in kan verwerken.. Ovenschotel, you say?

      1. Ja hoor! Ik kan me geen ovenschotel bedenken waarbij het niet lekker zou zijn om er een laagje bonen tussen te doen. Het lastige is alleen dat ze wel absoluut helemaal gaar moeten worden, want anders piepen ze tussen de tanden en dat is echt niet lekker. Voorkoken is een optie.

  6. Amai zo veel oogst! Bonen maak ik niet heel vaak omdat ik het niet zo heel lekker vind. Mijn favoriete recept is een snelle curry met bonen. Je kan het recept vinden op het youtube kanaal Foodgloss.

  7. Mijn bomma maakte altijd prinsessenbonen met een blik witte bonen in tomatensaus klaar. Ik geef toe, het klinkt niet lekker maar het resultaat is om duimen en vingers af te likken. Het recept staat zelfs geheel toevallig op mijn menu voor deze week.

    1. Ik heb vijf courgetteplanten (had? weet niet hoe mijn hof er nu bij ligt na 2,5 week afwezigheid..) waarvan de twee gele al heel veel hebben opgeleverd en één groene ook, de andere twee groene geraakten niet op gang. Dus van drie planten pakt!
      Merci voor het curryreceptje! Ik hoop dat er nog boontjes aanhangen als ik terug kom!

Reacties zijn gesloten.