LJ in Oz

Uitspraak (zo leerde het lief van zijn skimoni): “Ooze”. Zo, dat weten we dan ook weer!

Het was een heerlijke vakantie, die veel te snel voorbij was. Ja… Gaat dat niet altijd zo met vakanties?! Ik heb veel tijd gehad om te lezen, te schrijven en films te kijken, en tussendoor te eten (maken) en een paar keer te gaan wandelen!

2016-03-13 17.49.31

Ons appartement was heel ruim (slaapplaats voor 12 personen en we waren met 7) met een klein balkon aan de noordkant met dit uitzicht ’s avonds voor zonsondergang.

Sneeuwige dag vandaag 💖 #postkaart #sprookjeslandschap #bloemsuiker

Het weer is de hele week fantastisch goed geweest met veel zon en blauwe lucht, behalve woensdag: toen heeft het gesneeuwd (sneeuw die op deze hoogte helaas snel weer weg was door wind en tja, het is eigenlijk nét te warm voor deze tijd van het jaar, je ziet de sneeuw gewoon wegkruipen en de paasvakantie moet nog komen) en was dit het uitzicht van op het balkon. ❤

2016-03-14 19.16.32

Ik heb vier keer gekookt, de andere keren zijn we uit eten geweest. En ja… op zo’n moment kan ik de kaas absoluut niet weerstaan. Kaasfondue moet echt mijn favorietste gerecht ever zijn. En ’t was de eerste keer dat het vlot verteerd geraakt is (als in: geen klomp kaas die drie dagen nadien nog op mijn maag ligt en liters thee zuipen in de hoop dat de boel alsnog gaat smelten). Nu ga ik mezelf niet meer inhouden om het wat vaker te eten – niet één keer per week zoals we een paar jaar geleden eens een tijdje hebben gedaan, ahum. Genieten, maar met mate 😉

Dat de avond wel zo moest eindigen, in de enige en bovendien compleet verlaten bar van het dorp. #jagermeister #skiholiday

Er was zoals voorspeld niet veel uitgaansgelegenheid; de Ozzie Bar waarop we al onze hoop hadden gevestigd had wel alles voor een feest, alleen ontbrak het aan de mensen. Ja. ’s Avonds was er niemand op straat, overdag zagen we voornamelijk ouders met kinderen, of grootouders met kinderen rondlopen. Een familiedorp dus, die Oz! Maar kom, ik heb mijne Jägermeister gehad, ik was content.

2016-03-18 11.05.20

Als ‘piéton’ (dus niet-skiër) kan je heel wat kanten uit in Oz: je kan 2000m hoger klimmen met een bakjeslift, tot op 3.330 m. Daar was het -15°C dus het foto’s trekken moest héél snel gaan. En eerlijk? In de zomer vind ik dit uitzicht 586 keer mooier, met groene heuvels, ruwe rotsen en eeuwige sneeuwtoppen. Nu is het mij allemaal iets te kil. Maar hé: bergen! Ge hoort mij niet klagen.

Wandeling in de sneeuw 💖 #hiking #alpedhuez #sneeuwvakantie

Ook in de tussenstations kan je genieten van het landschap en zelfs een wandeling maken, want men heeft speciale wandelpistes voorzien waardoor je zelfs geen sneeuwraketten nodig hebt. Dit hier is een hutje onderweg en daarachter een uiteraard volledig dichtgevroren en ondergesneeuwd meer. De zon brandde, het was zweten in skibroek en ski-jas. Maar elke stap was keihard genieten, ook al is mijn conditie rotslecht.

A walk through the woods. 💖 #hiking #skiholiday #alpedhuez #ozenoisans
Ook ónder het dorp kan je gaan wandelen in de bossen. Het had net gesneeuwd toen we dat gingen uitproberen, maar al bij al viel het goed mee want de bewegwijzerde zomerwandelpaden worden ook ’s winters blijkbaar gebruikt zodat verdwalen onmogelijk bleek (in tegenstelling tot de aangelegde wandelpistes waar een pijltje extra geen kwaad had gekund). En geef toe: zo’n bos met gebloemsuikerde bomen, dat is toch supergezellig hé. Ik voelde me net een prinses in een sprookje.

 

6 thoughts on “LJ in Oz

Reacties zijn gesloten.