Gelezen in februari 2016

24224662064_a3950e189b_o

Door al mijn zijprojecten kom ik dus niet meer zo direct toe aan lezen. Ik probeer het wel: als ik thuiskom drie kwartier, een uur in mijn Poäng kruipen onder de leeslamp, maar als ik niet meteen begin met koken/maaltijden voorbereiden, zijn we niet aan het eten vóór half acht en dat is toch wel laat als je weet dat ik om half tien richting dromenland wil vertrekken. In het weekend ben ik zelf aan het (her)schrijven en wil ik zo weinig mogelijk beïnvloed worden door andermans geschrijf. Enfin. Om maar te zeggen dat er weinig, zeer weinig leestijd is.

En dat ik opnieuw slechts twee boeken las.

  • Zeemeermin las ik op één weekend uit, in de Ardennen, toen mijn door het wandelen uitgeputte lijf niet anders kon dan in de zetel hangen met een boek. Het is een thriller uit een reeks van Camilla Läckberg, maar dat wist ik niet toen ik eraan begon en had ik pas heel laat door, hoewel ik me wel al liep te ergeren: “Maar wie zijn al die mensen?! Wat dragen ze bij tot het verhaal?!” De personages kwamen voor mij niet tot leven en ik zat vooral te wachten tot de moordenaar ontmaskerd zou worden. Eén van de slechtste thrillers die ik ooit heb gelezen.

Kleine beloning. #countyourblessings #granola #currentlyreading

  • A clockwork orange heeft me helemaal betoverd. Ook nu nog, een maand na de laatste bladzijden, zit little Alex nog altijd ergens onder mijn huid. Ik was compleet wég van hem, ondanks het geweld en de verkrachtingen. Het sappige taaltje, de onmacht, de andere personages – nu al het beste boek van het jaar.

Up next…

Ik ben momenteel keihard bezig in 30 dagen van Annelies Verbeke, dat door de hoeveelheid personages een boek is dat je beter in één keer leest, maar ge kent dat. En daarna zou ik graag Het smelt lezen want ik ben razend nieuwsgierig naar deze nieuwe hype die verdomme jonger is dan ik en wél het lef had om haar manuscript aan een uitgeverij te bezorgen. (Ja ik weet het ik moet stoppen met zagen en gewoon dóen.) We gaan een week op vakantie en ik plan mijn leesschade in te halen en goed te maken. Een boek per dag is dan misschien weer wat overdreven maar readathon, here I come 🙂

8 thoughts on “Gelezen in februari 2016

    1. Het is omdat iedereen het leest en er zo laaiend enthousiast over is, dat ik mijn nieuwsgierigheid ook niet kan bedwingen. Meestal lees ik hypes pas vijf jaar na datum 🙂

  1. Hier ligt “Het smelt” ook klaar. Maar eerst nog 2 andere boeken uitlezen. Ik ben eigenlijk heel veel aan het lezen de laatste tijd. En dat terwijl ik mijn reading challenge op goodreads had bijgesteld naar 30 wegens verhuisplannen. Ik vrees dat ik dat doel al ga halen voor we verhuisd zijn.

Reacties zijn gesloten.