Liebster award

Life is a garden of quotes‘ nomineerde me met elf vragen. Ik ga ze zelf niet doorgeven omdat ik daar niet goed in ben, in vragen verzinnen en wat als de mensen die je aanduidt geen zin hebben om ze te beantwoorden :aaaaah: *insert onzekerheid*
Maar dus, ik vond het leuke vragen en hoop dat mijn antwoorden voor voldoende entertainment kunnen zorgen.

1) Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven en komt dit terug in je blog?

pessimist
Ik ben iemand die overal het slechte in zoekt, of eerder zocht – het lief heeft me doorheen de jaren leren relativeren. De titel van mijn blog zegt: ‘LJ counts her blessings’, en dat is iets wat ik heel bewust regelmatig doe, maar de zwartgallige gedachten zijn bij momenten onstuitbaar.

structuur
…heb ik heel hard nodig. Er zijn weken dat ik mijn agenda niet bekijk, en er zijn weken dat ik niet zonder agenda (inclusief postits, washitape, stickertjes, lijstjes in 586 formaten) kan. Ook voor mijn blog stel ik aan het begin van elke maand een Plan op, met drie postjes per week van terugkerende thema’s en persoonlijkere postjes.

onzeker
Een diva of barbiepop zal ik nooit worden want ik weet dat mijn uiterlijk niet beantwoordt aan de normen en zal me ook altijd blijven afvragen wat anderen – zelfs al zijn het passanten op straat die ik verder van haar noch pluim ken en omgekeerd – van me denken. Ik sta er minder bij stil dan vroeger omdat ik een vriend heb die mij graag ziet en wél mooi vind, maar ik kan me soms zo klein voelen.

asociaal
Ik ben geen sociaal dier. Op het werk vermijd ik activiteiten die ‘praten met andere mensen’ inhouden, in groep durf ik mijn mond niet opentrekken en ik breng mijn weekends het liefst van al weggedoken in de zetel of ergens in de stille, rustige natuur door.

enthousiast
Als ik iets graag doe, dan ga ik er ook voor. De interne nieuwsbrief op het werk, mijn blogs, lezen, de Minions, eten…

2) Haal je gerechten van een foodblog en welke is dit? (zo’n egoïstische vraag :))

Ik pluk wel eens receptjes van blogs die ik volg; zo zorgde Fiekefatjerietjes de laatste tijd voor veel (vegetarische) inspiratie. Ik hou zelf ook een kookblogje bij, maar dat is vooral voor mezelf, om ergens een plek te hebben waar al mijn favoriete receptjes bij elkaar staan. In tijden wanneer ik overloop van de energie zal ik eerder teruggrijpen naar de kookboeken die in mijn kast staan. Als ik bepaalde ingrediënten heb liggen en inspiratie zoek om iets te maken, surf ik wel eens rond op het net, maar nooit naar specifieke blogs.

3) Heb je veel huisdieren of wil je er op termijn?

Momenteel hebben we er geen, omdat we op een appartement wonen zonder tuin en als we ooit een huisdier nemen, wil ik toch dat die ook wat vrijheid krijgt. Dan denk ik aan een kat of het allerliefst een hond. Een lief klein konijntje of iets anders knuffelbaars zou ik ook wel zien zitten, al denk ik dat een ‘actief’ dier nodig heb; met een hond heb ik een extra excuus om (nog meer) te gaan wandelen. We zullen dan wel voor een specifiek ras moeten gaan, want het lief is allergisch aan alle zoogdieren-met-haar.

4) Wat doe jij thuis, wanneer er niemand is, omdat je niet wil dat bv. je lief het ziet (snackattack)?

O zijt maar zeker dat ik mij volprop als hij het niet ziet. Ook als hij het wél ziet – maar als hij niet thuis is kan ik eten wat ik wil zonder schrik te hebben dat hij zijn deel opeist. Over Ben & Jerry’s bijvoorbeeld ben ik zéér bezitterig!
Ik praat tegen mezelf, iets wat zelfs het lief niet van mij weet omdat ik het enkel doe als hij veilig en heel ver buiten gehoorsafstand is.

5) Wat is je favoriete quote?

Cotidie in meum caput, semper in meum animum. (Vandaag in mijn gedachten, voor altijd in mijn hart.)
Omdat ik kan zwelgen in melancholie en (vooral vroeger) iemand was die erg vasthing aan haar herinneringen.

7) Waarom ga jij op reis?

Ik hou ervan om aan de dagdagelijkse werkelijkheid en sleur te ontsnappen, en nieuwe plaatsen te bezoeken, gebouwen of landschappen zien die mijn adem wegnemen, terrasjes doen en mensen kijken zoals je ze bij ons niet ziet, vreemde talen te horen, nieuwe dingen te eten en drinken, aan niks moeten denken en gewoon genieten.

8) Wat is het meest aangrijpende (positief of negatief) wat je al meegemaakt hebt op reis?

Er is eerlijk gezegd nog niets spannends gebeurd op reis (en dat hoeft voor mij ook niet, ik heb liever alles netjes op voorhand uitgestippeld en volgens plan :)).

9) Wat zou je droomjob zijn?

Wandelgids in de Alpen, is mijn eerste gedachte, maar dan bedenk ik dat je dan ook de verantwoordelijkheid van een aantal wandelaars op je nek krijgt, op wie je moet letten en veilig over de bergpaden loodsen, neen, dan liever iemand die mee de bergpaden onderhoudt, routes uitstippelt, bordjes zet en verfstreepjes trekt. Zolang ik maar ongestraft in de bergen kan rondhangen.

10) Wat is je favoriete serie van all-time?

Ik was als tiener verslaafd aan E.R. Maar echt compleet coo-coo hoteldebotel verslaafd. Dat heb ik voordien en nadien niet meer meegemaakt. Ik durf die serie niet opnieuw kijken, omdat ze 15 seizoenen telt en dan zijn we weer vertrokken voor enkele weken. Ik ben nogal rap verslaafd aan iets 🙂

11) Wat is je beste en je slechtste eigenschap?

Mijn onzekerheid belemmert me zonder zorgen te kunnen ‘leven’, en dat vind ik vreselijk van mezelf.
Mijn nood aan structuur en mijn stiptheid zorgen dat ik goed ben in de job die ik uitoefen.

Wat is jouw droomjob en waarom is dat niet hetgeen je vandaag doet?

16 thoughts on “Liebster award

  1. Merci voor de vermelding! Fijn dat je hier zo open bent! Iedereen is uniek en ik ben ervan overtuigd dat jij, zelfs al zeg je dat je asociaal zou zijn, een heel leuk persoon bent! Ik noem het liever ‘introvert’: op vrijdagavond blijf ik ook liever thuis in de zetel onder een dekentje dan in luidruchtige cafés te gaan zitten :-). Mijn droomjob: daar ben ik nog niet over uit…

    1. Introvert ja dat is een mooier woord voor asociaal hihi 🙂 Ik weet niet of dé droomjob wel bestaat eigenlijk. Het kan zijn dat ik bv denk wat nu mijn droomjob is, na ze een paar jaar uitgevoerd te hebben, beu ben en dan weer van iets anders droom. Wie zal het zeggen?

  2. Een droomjob… tja, dan zou ik toch ergens in een hutje op de hei willen zitten en boeken willen schrijven! En nee, helaas doe ik dat momenteel niet, schrijf wel hoor maar dan zijn het vooral korte stukjes en helaas geen boek maar wat zou het leuk zijn om op een dag mijn boek in de bestsellerslijsten terug te zien…

  3. Ik sluit me aan in het introverte clubje. En in het “uiterlijk onzekere” clubje ook, daar zou ik in het bestuur kunnen komen te zitten, moest ik niet zo introvert geweest zijn natuurlijk. 😛

  4. Leuke vragen en eerlijk antwoorden die je gegeven hebt, mooi!

    Ik herken mij heel erg in dat verzwelgen in melancholie en het verleden. Neemt niet weg dat ik ook kan genieten van het heden, maar soms kan ik wel eens triestig zijn omdat bijvoorbeeld – ik zeg maar iets – de wekelijkse zwemuitjes met ons gezin vroeger voor altijd voorbij zijn. Want zelfs al zouden we nu nog eens gaan zwemmen met ons vier, mijn vader gaat mij echt niet meer ondersteboven aan de wipplank hangen of mij in zijn nek zetten en zo het water induiken 🙂 Maar ik probeer mij dan gewoon te bedenken dat dat mooie herinneringen zijn en dat als die een eeuwige constante zouden zijn, dat ik dan zoveel andere nieuwe mooie dingen (met Johan in een compleet verlaten stukje Canada staan, verhuizen naar Zwitserland en hier zoveel moois ontdekken) zou missen. En dat wil ik ook niet, dus ja, melancholie mag, maar met kleine beetjes 🙂

    En seg, die eerste zin “wat als de mensen die je aanduidt geen zin hebben om ze te beantwoorden”, volgende keer – als je daar zin in hebt natuurlijk! – gewoon taggen. Er zal altijd wel iemand het leuk vinden zenne en indien niet, zegt dat helemaal niets over jou als persoon he, maar hoogstens iets over de vragen (en in het meeste geval eerder iets over tijdgebrek bij de getagde vermoed ik 😉

Reacties zijn gesloten.