De beelden van week 40

Het belooft opnieuw een enorm hectische periode te worden op het werk. We gaan alwéér overschakelen op een nieuw boekhoudprogramma, en ook op een ander sociaal secretariaat, hoewel dat meer de winkel is van collega Reima, maar zij zou misschien dan toch eindelijk eventueel minder gaan werken, en meer aan mij overdragen – eerst zien en dan geloven. Feit is dat mijn jobinhoud op die manier geen twee maanden hetzelfde is geweest de afgelopen 17 maanden en ergens vind ik dat helemaal niet erg 🙂 De huidige veranderingen zijn te wijten aan het gaan samenwerken met een ander bedrijf, dat op sommige vlakken een veel betere manier van werken heeft, die wij dus (deels) gaan overnemen.

In de disco. #gaanwedansen

Werken in een stad, niks dan voordelen: de dag na mijn verjaardagsfeestje bij oma dook ik tijdens mijn middagpauze de schoenwinkel binnen met mijn bon en kocht me deze enkellaarsjes, steunzolenproof bovendien, thank god voor Gabor die nog een beetje sexy maar bovenal erg comfortabele schoenen maken waar de zool uit kan.

My new babies 👢💸#steunzolen #shoeaddict #klaarvoordewinter #torfsschoenen #torfs

Mooi weer = veel met de fiets naar het werk kunnen gaan, net rond zonsopgang, zei ik al dat de herfst de mooiste tijd van het jaar is? 🙂

Die ochtend aan de Vaart part 2. 🌅 #sunrise #mondaymorning #opdefiets

Mijn zaterdag begon veel te vroeg omdat ik het belachelijke idee had de bus te nemen naar Mechelen, ipv de trein. Enfin, zo zie je eens wat andere straatjes en huizen en omleidingen en na een uur was ik toch waar ik moest zijn, namelijk bij Athena voor een brunch met de Ladies; Rosa was er namelijk ook maar Afrodite had afgezegd omwille van de veeleisende baby die Maximiliaan blijkt te zijn, al begrijp ik dat natuurlijk volledig, dat het niet evident is om met een baby op stap te gaan.
We dronken een extra glaasje cava op haar en de uurtjes vlogen voorbij, tot het tijd was voor mij om naar het station te huppelen voor een trein naar Brussel. Daar had ik afgesproken met het lief, jaja we gingen weer op trot!

Brunch with the ladies. 💕 #latergram #ladies #friends #qualitytime

We gingen een kostuum kopen voor hem (hij verslijt die helaas veel te snel voor onze portemonnee; gelukkig had hij nog bons van zijn verjaardag) en slenterden door de stad, de stappenteller juichte, we deden twéé terrasjes in de warme zon, zagen een stukje Berlijnse Muur aan het Europees Parlement, het was heerlijk om alle mensen op de autovrije Anspachlaan te zien ronlopen, precies of het was feest, op wat eens zo’n drukke baan was, en we moesten toch wel niet o zo heel erg toevallig passeren langs de Waterstones zeker…

Stukje Berlijnse Muur in Brussel. #seemybrussels #brussels #brussellove

…op weg naar de Balls & Glory. Ja ik weet het: er is er sinds 1 oktober ook eentje open in Leuven, maar wegens omstandigheden zijnde ik wist van niks en toen ik het hoorde had ik er zoveel goesting in dat ik niet kon wachten en zochten we dus maar het filiaal in Brussel op, in een beetje een ikki buurt enfin weg van toeristen, maar smaken dat het deed!!!
De Wim himself bediende ons, maar dat is een detail, al ben ik de man eeuwig dankbaar om dit concept van gevulde gehaktballen met heerlijke puree en heerlijke sausjes in het leven te roepen.

Geen woorden nodig. 😍🎉#nomnomnom #foodstagram #ballsnglory

Daarna namen we de trein terug naar huis. Zondag was een vanallesdagje: gaan joggen, granola maken (een eerste keer en dus nog een test), beetje poetsen, stofzuigen, de was, veel lezen, bloggen, tv kijken…

Losgehen met granola. 😇🍴

Zijn er hier nog Balls & Glory-fans? 🙂

41 thoughts on “De beelden van week 40

 1. Die granola ziet er voor een eerste keer anders niet slecht uit!
  Ik moet toegeven dat ik bij B&G nog nooit ben gaan eten, ook al hebben ze er wel een veggie bal. Eigenlijk wel een beetje erg, om mijn familie niet te steunen 🙂

 2. Ik heb de B&G in Gent al bezocht. Absoluut voor herhaling vatbaar. Eén van de lekkerste maaltijden die ik al gegeten heb op restaurant. Yummie!

 3. Dat van die kostuums is herkenbaar. Bij Johan houdt de vest het altijd veel langer vol dan de broek, waardoor we tegenwoordig gewoon meerdere broeken per vest kopen. En dan nog… Maar dan anderzijds denk ik ook: hij draagt elk kledingstuk veel vaker doordat hij elke dag een kostuum draagt en er nu ook weer niet zoveel verschillende heeft. Ik wissel veel vaker af, dus is het ook logisch dat mijn kleren langer meegaan (al zijn die, als ze vervangen moeten worden, wel niet zo duur 😉

  Benieuwd naar je Waterstones-buit!

  1. Het is inderdaad hier ook de broek die het het altijd als eerste begeeft! Of het verslijt gewoon in het algemeen. Nu ge het zegt, het lief koopt misschien twee kostuums op een jaar, dus het valt nog mee, ’t is waar.
   Ik heb mij keihard ingehouden in de Waterstones en maar vier boeken gekocht! 🙂

 4. Balls & Glory, is dat geen pornofilm? (Geobsedeerd, ik? Hoe kom je daarbij? :p ) Ik had er dus nog nooit van gehoord, maar dat ligt volkomen aan mij.

 5. Druk weekje weer! Toen ik nog in.Groningen werkte, ging ik ook altijd in mijn pauze even snel het centrum in. Altijd erg leuk maar minder goed voor je portemonnee…

  1. Ik krijg mij dikwijls niet uit mijn bureaustoel gehesen hoor haha 🙂 en koop enkel wat ik nodig heb… Vroeger ging ik zaterdag naar ’t stad, en dan vond ik dat ineens een paar uur moest rondlopen, winkel in winkel uit, om het de moeite (van mijn tijd) waard te maken, en dan gaf ik dus meer uit ook. Nu is het op een half uurtje snel kopen wat ik nodig heb en terugkeren, anders moet ik ’s avonds langer werken 😉

 6. Even een professioneel vraagje. Mag ik een van je prachtige Leuvenfoto’s op de backcover van UiT in Leuven gebruiken? De zonsopgang aan de Vaart is zo mooi!

 7. B&G heb ik nog nooit gedaan, maar het staat wel op mijn to-do-lijstje. De vestiging aan ’t Eilandje in A’pen dan wel 😉

 8. Leuke laarsjes, waar gekocht? Zelf ook steunzolen dus dat is altijd een giga probleem om iets leuks te vinden. Jij al lang steunzolen en wat voor soort. Heb ze zelf al vanaf kinds af aan. Moet zelf binnenkort weer voor nieuwe.

  1. Bij torfs! Hebben een zeer beperkt assortiment steunzolenschoenen dus je moet geluk hebben. Mertens in Leuven heeft een hele winkel vol steunzolenschoenen.

   1. Ik heb ze voor knik-platvoeten. Dus platte/doorgezakte voeten die ook nog eens naar binnen doorzakken. Hoe werden/worden ze bij jou aangemeten? Door te gaan staan in een schuimbakje/-doosje waar je dan in weg zakt op nog op de klassieke methode van gipsafdrukken?

     1. Bedoel je met z’n glazen plaat, een soort scanner? Maar hoe kom je dan aan “platvoeten” en “overstrekte knieën”? Teveel op (hoge) hakken gelopen of schoenen zonder voetbed? Heb je ze als eens vaker gehad of zijn dit de eersten?

      1. Het zou erfelijk zijn, mijn moeder heeft ook platvoeten en moet sinds enkele jaren ook steunzolen omdat ze last kreeg van haar rug. Ik denk inderdaad een soort scanner, die een foto maakte.

 9. Maar dat gaat dan zeker ook wel reuze snel z’n scanner? Even met blote voeten erop staan waarna er een lichtstreepje onderdoor komt? Maar jij ze dan al eens eerder gehad?

  1. Ja zo snel ging dat inderdaad! Nee, niet dat ik weet. Heb er pas de laatste jaren last van gekregen, van mijn knieën en dan enkel door hardlopen. Anders had de diagnose nog wel even geduurd.

   1. Nou dan gaat het bij mij het aanmeten allemaal wel wat “ouderwetser”. Maar heb jij die lange van hak tot onder de tenen of juist die korte (beetje 3/4 van hak tot onder de voorvoeten). Ik heb altijd die laatste. Maar merk je verschil qua staan en lopen? Staan de voeten nu een geheel andere/gecorrigeerde stand. Sta zelf met de steunzolen altijd veel hoger in de schoenen.

    1. Ik heb een volledige zool, dat is wel zo handig. En ja ik merk zeker verschil! Zonder zolen heb ik na 10 min rondlopen al last van mijn knieën en even later heupen.

 10. Heb zelf vanaf mij kindertijd altijd al die 3/4 (toen metalen) steunzooltjes, maar zo heeft een ieder zijn voorkeuren. Heb jij wel die volledige steunzolen, bedoel dus met z’n boog/welving in de voetholte en een grote en hoge (soort) bobbel/druppel voor onder de voorvoeten (voorvoetsteunen)? Ja ik kan eigenlijk ook niet zonder steunzolen (beetje veel verslaafd). Als ik van de steunzolen af kom en ga dan staan, dan zakken de voeten direct helemaal in/uit en door. Heel vreemd maar als ik hakken aan heb gehad heb ik dat niet !! Wel eens oefeningen gehad van die steunzolendokter om de spieren/pezen sterker te laten maken, maar dat hielp ook voor geen meter. Met tenen wiebelen, iets met de tenen oprapen op tenen en hakken lopen e.d.Heb jij “gewone” platvoeten of knik je ook nog met de voeten naar binnen? Ik heb dat laatste, noemen ze “knik-platvoeten”.

Reacties zijn gesloten.