De beelden van week 35

Het was niet zo’n fijne week; véél te druk, in de eerste plaats op het werk maar ook privé.
Hoogtepunt van de werkweek was het ziekenhuisbezoekje aan baby Maximiliaan en mama Afrodite. Ik twijfel er niet aan dat dit ons vriendengroepje compleet gaat veranderen, maar voorlopig is hij gewoon een wolk van een baby en gunnen we het gezinnetje natuurlijk alle privacy en tijd die ze nodig hebben om te wennen aan de nieuwe situatie.

Dat kon niet misgaan. #latergram #oprestaurant #uiteten

Dinsdagavond gingen we eten met een Social Deal bij Meat City samen met Loki en Sigyn. De slechte commentaren en de agressieve reacties van de manager daarop deden me mijn hart vasthouden, maar het viel wel mee. We kregen voor 10 euro een biefstuk met frieten en saus naar keuze. De steak was iets te lang gebakken maar de béarnaise was perfect. Jammer dat de desserts niet huisgemaakt zijn, maar zo uit de diepvries of een pakje komen; de moelleux was de naam niet waard want niet eens fatsoenlijk opgewarmd… Zonde van de calorieën.

Dat ik hier nog nooit geweest was zonder bergschoenen, en mét mojito zeg. #mollekesfest #dorpsfeest #bovenopdenberg #fridaynight

Vrijdagavond na veel vijven en zessen – eerst gingen er vrienden mee en toen niet meer, blabla – met ons tweetjes naar een dorpsevent geweest, mojito in het zonnetje in onze ‘achtertuin’, dat was genieten. Efkes ontspannen na de lange werkweek.

Ochtendspits in de Colruyt. We leren het ook nooit. #druk

Zaterdag was een vreselijk hectische dag. Ten eerste maakten we de fout om tegen 9:00 naar de Colruyt te gaan – zoals 50% van de Groot-Leuvense bevolking. Anderhalf uur kwijt. Daarna rushen om een tweede cake te bakken (nummer één had ik vrijdagavond nog gebakken). Uiteindelijk vertrokken we drie kwartier te laat.

In de categorie coole trappen: het nieuwe huis van de schoonvader.

Naar een stadje ergens in een uithoek van de provincie Antwerpen, 75 minuten rijden over secundaire baantjes. Het lief was al grumpy van vroeg te moeten opstaan en achter een Audi aan te hobbelen tegen vijftig in een zone zeventig maakte zijn humeur er niet beter op 🙂
Zijn schoonvader en stiefmoeder hebben er een gigantisch en oud huis gekocht, met de bedoeling er op termijn een B&B van te maken. Er is nog véél renovatiewerk aan maar het is een prachtig huis met veel potentieel en ik wens ze van harte toe dat ze hun droom kunnen verwezenlijken. Jammer dat iedereen in hun omgeving, de schoonoma en het lief in de eerste plaats, er erg sceptisch tegenover staan, maar ik vind het schoon dat ze hun dromen durven najagen!

#summernights #familytime

Na een paar terrasjes op de grote markt van het stadje, was het tijd om naar His Hometown te tuffen, nog eens 45 minuten in de auto, dit keer gelukkig wél over de autostrade. Eerst langs schoonoma, dan naar Maa en Vriend thuis voor het driedubbele verjaardagsfeestje voor mij, Klein (die al 15 wordt en eigenlijk helemaal niet meer ‘klein’ is) en deBomma. Ik kreeg twaalf flesjes Rivella, een boekenbon en twee envelopjes. Ge moet niet vragen welk cadeau ik het leukste vond 🙂
Ondanks dat het snel afkoelde en donker werd – die lange zomeravonden zijn weer voorbij – konden we toch tot na het dessert (mijn twee zelfgebakken cakes!) buiten blijven zitten.

Ik zou die boom laten omhakken. #theeyeofsauron #alwayswatching #iseefaces

Zondag eerst naar Leuven-station gegaan om op de tweedehandsfietsenmarkt een fiets te kopen voor het lief. Daarna fietsten we naar My Hometown. First stop: mijn tante, hond Kaatje en mijn butternutpompoenen waarmee het triestig is gesteld. Tweede stop: mijn grootouders, waar we een bord verse tomatensoep mét balletjes voorgeschoteld kregen. Intussen waren mijn ouders thuis van hun zondagse wieltoeristtochtje dus derde stop: het Ouderlijk Huis waar het lief een koude Duvel geserveerd kreeg en ik in de bijbel (de nieuwe Ikea-catalogus) kon bladeren.

De rest van onze zondag ging op aan stofzuigen, opruimen, de was, koken, lezen en bloggen.

13 thoughts on “De beelden van week 35

  1. Ligt dat nu aan mij of??? Zijn schoonvader en stiefmoeder…ik raak er niet wijs uit 😉 Doet er ook niet toe, super dat ze al zover zijn in het waarmaken van een droom. Lijkt me bijzonder leuk om van een oud kot iets schoons te maken om dan uiteindelijk een B&B te beginnen.

  2. Drukke week, precies!
    De veranderende vriendenkring hangt af van de instelling van jouw net-ouders-geworden-vrieden, hoor. Een baby kan nog gemakkelijk overal mee. Zeg dat wij het hier gezegd hebben 😉
    Veel plezier de komende week.

  3. Ik probeer om nooit naar de winkel te gaan op zaterdagochtend… en moet het echt dan probeer ik er te zijn op openingsuur… iets later is gewoon verschrikkelijk!

Reacties zijn gesloten.