Verbeelding book challenge: zomerupdate

Ik besloot toch maar mee te doen aan de Verbeeldingbook challenge; het is dat ik nog niet genoeg challenges te tackelen heb hé. Ik hoop op die manier buiten mijn comfortzone te stappen en boeken te lezen die ik anders niet zou lezen. Een update!

Wat ik al las in de lente, kan je hier vinden.

Gelezen (19)

2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar (1986).
Ik heb getwijfeld: moest ik een boek kiezen dat effectief in 1986 was gepubliceerd maar dan een uitgave ervan uit latere jaren, of een boek dat effectief even oud was als ikzelf en dus een uitgave uit 1986?
Uiteindelijk besloot ik dat het tweede authentieker zou zijn, maar aangezien ze in de bibliotheek geen boeken meer hebben van die ouderdom, moest ik in mijn eigen boekenkast duiken. Op goed geluk, want ik heb maar een paar tiental oude boeken, van tweedehandsverkopen van de bibliotheek van een jaar of tien geleden. (Ja! Toen al werden boeken gepubliceerd in de jaren ’70 en ’80 afgevoerd!)
Ik had de stapeltjes bijna afgewerkt, toen ik op Abby stuitte, van het schrijversduo Hadley Irwin van wie ik als tiener zowat al hun boeken heb gelezen. (Tegenwoordig worden ze niet meer heruitgegeven, wat wel jammer is; gelukkig heb ik er minstens twee in mijn collectie. Ik zie dat ze allebei trouwens intussen overleden zijn! Wat ik nog te weten ben gekomen op Wikipedia: Abby blijkt het eerste boek in de geschiedenis van wat toen nog ‘kinderliteratuur’ werd genoemd dat over incest en misbruik handelde.)
Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven als Abby, my love in 1985 en vertaald naar het Nederlands één jaar later.

Heel speciaal eigenlijk, een boek lezen dat exact even oud is als mijzelf.

Een boek dat even oud is als ikzelf. #verbeeldingbookchallenge7. Een mystery of thriller
Ik ben pelgrim, een dikke thriller over spionage en maffia en moord en achtervolgingen en terrorisme en virussen en :aaaaah: niet opzij te leggen!

11. Een historische roman.
Ik koos voor Schindlers lijst, over Oskar Schindler die tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden joden redde van de nazi’s. Zo leerde ik weeral heel veel bij over de gruwelijkheden van die tijd, en dat er toch nog goeie mensen zijn ook.

21. Een boek dat verfilmd werd.
American Psycho is weer zo’n voorbeeld van “het boek is beter dan de film”. (Zijn er voorbeelden van het tegendeel, eigenlijk?) Een klassieker, en terecht, trouwens.

De nagel aan mijn boekenwurmdoodskist: het allereerste boek dat ik ooit op mijn momenteel 1416 boeken tellende #toread-lijst zette. #verbeeldingbookchallenge23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat.
Tuinfeest. Dat voelde echt als het beklimmen van een eindeloos hoge berg. Gelukkig waren er hier en daar leuke enfin vlotter leesbaardere stukjes, maar het grootste deel was van-de-hak-op-de-tak-gebazel. Vreselijk.

24. Een boek dat zich afspeelt in Azië.
Ring – ah, toch een voorbeeld waarbij ik de film beter vond dan het boek! – speelt zich af in Japan. Om eens wat anders te pakken dan Murakami, waar.

27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië.
Het Rosie Project, ook al had ik pas na euhm meer dan de helft door dat we ons in Australië bevonden. Woepsie.

Dat komt ervan als ge tot midden in de nacht ligt te gniffelen om de Sheldon van de boekenwereld. #leeskater #hetrosieproject #boek33

29. Een bundel kortverhalen.
Er werd mij Broereaangeraden, dat ik zeer graag heb gelezen, maar eigenlijk vind ik het niet echt kortverhalen, aangezien de verhalen één jaar beslaan uit het leven van Bart Moeyaert en zijn zes broers. Misschien ga ik dan toch maar een ander boek zoeken, Alice Munroe misschien?

30. Een poëziebundel.
Stiekem las ik Wij zijn evenwijdig in één ruk uit, maar ik las het daarna nog een keer, want zo werkt dat bij mij, poëzie: hoe vaker ik iets lees, hoe mooier het wordt. Het heeft wat tijd nodig om te bezinken, zeker?

Bezig (1)

15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd.
Il Decamerone

Te lezen (10)

4. Een fantasy boek
8.Een romance of chicklit
9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
12. Een boek met prentjes
17. Een boek waar je gek van was als kind
18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest

We klokken af op 19 van de 30 puntjes, en één work in progress. Intussen heb ik ook een lijst gemaakt met te-lezen-boeken die in aanmerking komen voor de tien openstaande puntjes en wordt er hard aan gewerkt = met veel plezier gelezen.

En u? Welke film vond u beter dan het boek?

7 thoughts on “Verbeelding book challenge: zomerupdate

  1. Alléhup, mijn leeslijst is weer langer geworden… Ik heb het hele jaar tot nu toe gelezen wat ik wou, en daarmee ‘toevallig’ puntjes afgevinkt. De komende maanden ga ik ook gerichter op zoek moeten gaan naar de nog openstaande puntjes 🙂

  2. Haha, ik had hetzelfde met The Rosie Project hoor 😉
    Je bent wel streng voor jezelf vind ik, om bij dat boek uit je geboortejaar ook effectief eentje te nemen die dan uitgegeven is. Zo ver ben ik niet gegaan (zelfs er niet eens aan gedacht), al kan ik mij wel inbeelden dat het wel extra leuk maakt.
    Qua kortverhalen kan je ook nog Decamerone nemen he? En dan een ander boek voor het puntje voor 1900?
    Leuk te lezen dat Wij zijn evenwijdig je bevallen is! Vond het ook echt de moeite, maar heb dan evengoed al van iemand gehoord dat die het vooral raar vond 🙂

Reacties zijn gesloten.