De beelden van week 26

Nog geen pompoenen te zien, maar groeien doen ze wel mijn plantjes in de #leentuin!Ik ging eindelijk eens kijken naar hoe mijn drie pompoenplantjes in de leentuin het deden! Ze zijn gegroeid, maar pompoenen zijn er vooralsnog niet te zien. Intussen bijgebabbeld met Tante en hond Kaatje geflaird, aah wat wil ik graag ook zo’n lieve hond! Het extra fietstochtje deed me deugd.
Deze middag op het terras. #latergram #healthylifeWoensdagmiddag ging ik met Mommie en Zus lunchen bij Bar Louis, iets wat één keer per jaar weleens durft gebeuren. Jammer genoeg moesten we zo lang wachten op ons eten dat ik mijn soep snel naar binnen heb moeten lepelen om me daarna terug naar kantoor te haasten.
#komeneten, de gehakteditie.Komen eten was deze week bij ons. Ik maakte een echt herfstgerecht klaar: ‘hete bliksem’ met puree, gehakt en appelspijs (uit een pot, ah ja). Als dessert vanillepudding met geraspte zwarte chocolade bij gebrek aan hagelslag. Ik ben sinds kort door-de-week-geheelonthouder en deze eerste test doorstond ik met glans. Nu ja, wijn bij puree, dat botst ook in mijn hoofd. We keken nog naar de Werchter-uitzending van Café Corsari, om alvast in de sfeer te komen want Dio zou er de volgende dag voor een heel weekend naartoe gaan.
Joepie! #combellislandDonderdag stond de ijsjeskar van Combell voor de deur. Dat moest ge geen twee keer zeggen; in no time stond iedereen op de stoep aan te schuiven.
Het zijn dan misschien wel niet meer de echte. Maar wel een van de laatste in deze vorm. #metuitstervenbedreigd #dinokoeken #dinosauruskoekenDonderdagavond was ik alleen thuis, omdat het lief op café ging met zijn ex-collega’s. Ik leerde bij over dat deze dinokoekjes al niet meer de originele zijn, en over de hele Lu/Lotus-affaire, en at dan maar als onderdeel van mijn avondmaal een paar van de koekjes als dessert na een halve pot B&J. Ja. Na een paar dagen braaf eten, bereikten mijn vreetaanvallen weer stilletjesaan een hoogtepunt.
Aaaaaaaaah. #ginfridayVrijdagavond = gin night, nog steeds. Dit keer met framboos en een paar blaadjes basilicum, iets wat ik op tv had gezien. We aten er stukjes ovenbrood gedoopt in olijfolie met kruiden en iets te veel look erbij. De rest van de avond met buikpijn in de zetel gelegen… En dat was de druppel.
Aaaah. Drank.Zaterdag kwam traag op gang; we raakten pas tegen de middag in de GB. ’s Namiddags trokken we naar het noorden en onderweg stopten we bij een drankwinkel waar ik al langer eens had willen stoppen. Ze hebben in de eerste plaats een uitgebreide collectie whiskey maar ook een niet onaardig aanbod aan gin en een paar porto’s. Je kon een paar Sloveense wijnen proeven en zo komt het dat we met een dikke rekening en zes flessen wijn, een fles porto en een fles gin met wat tonic weer naar buiten wandelden. Wij kunnen nooit nee zeggen tegen drank of eten hé.
Genieten. #terraskeWe hadden met Penelope afgesproken om een terrasje te doen in de buurt van His Hometown – haar halve trouwbroek Odys bracht het weekend op De Wei door, vandaar dat we haar alleen troffen. Het was héérlijk in het zonnetje met een glas rosé, ik hield er een lichtrood kleurtje aan over, maar om 17u ging alles er dicht, we babbelden nog even voort op een bankje tot we verder moesten.
Barbecue time. #summerinthecityWe waren namelijk uitgenodigd voor een barbecue bij Maa en Vriend in het huis van de Bomma, nu ja, hun huis nu, ze zijn immers gewisseld van huis, of er nog volop mee bezig, enfin, ingewikkeld. Ze hadden een neef en zijn gezin uitgenodigd, en Klein en Kleiner waren er ook, dus het was een gezellige boel. Na de eerste ronde vlees werden er in olie gemarineerde kippenboutjes op de rooster gelegd en laaiden de vlammen op; Vriend bakte de rest van het vlees binnen in de keuken. Ze moeten nog wat oefenen! En ik heb me maar twee keer geërgerd. Dus het viel allemaal erg goed mee.
Rust. Vogeltjes. En pylonen. En planeten! #planetenpad #hikingZondag maakten we een ‘dagtocht’ die vertrok in Genk. Het was onze eerste trainingswandeling dus we begonnen rustig: 18km volledig vlak. Veel bos, maar ook redelijk wat asfalt tussendoor (zo’n 30%, wat in Vlaanderen amper te vermijden valt). We volgden één van de dagwandelingen uit een GR-boekje waar nog 49 andere wandelingen instaan, ik voel een nieuwe challenge aankomen!
#oogstvandedag #vierkantemoestuin #squarefootgarden #balkontuinWat in den hof gewerkt, compleet verliefd geworden op mijn aubergineplantjes (ik vrees dat ik nu niet meer kan buitenkomen zonder aan die superzachte blaadjes te komen, aaaah) en wat geoogst.

En hoe was uw week?

15 thoughts on “De beelden van week 26

 1. Ik heb al enkele GR “Dagstappers” (duurde wel minder dan een halve dag) gewandeld. Ik had daar wel steeds gemengde gevoelens bij: er zitten vaak saaie stukken door woonwijken of over asfalt tussen, soms meer dan op plaatselijke rondwandelingen. Maar in Genk en omgeving zijn er wel mooie stukken te vinden.

  1. Wel die indruk heb ik ook gekregen. En dit was dan nog een wandeling met “80% onverharde wegen” ; er was eentje met maar 20% dat is toch helemaal niet aangenaam wandelen… Dan zijn de knooppunten handiger omdat je daar kan zien wat verhard en onverhard is. Maar bon, onder de taalgrens valt het beter mee, daar is ook gewoon minder asfalt natuurlijk 🙂

 2. Wat bedoel je met geheelonthouders? Geen alcohol? Of niet snoepen? 😉
  Wij hebben trouwens super lekkere gin gekocht. Echt heaven! Geranium gin. Ge zou hem voor de schoon fles alleen al kopen. Wel iets over de 30 euro. Maar toen ik daar in de winkel stond te twijfelen bedacht ik mij dat dat zo ongeveer is wat ge anders voor 2 glazen gintonic betaald in de baron dusja… Echt de moeite. Uw gintips zijn hier ook altijd welkom 😉
  Ik wou dat ik ook terug zo ver kon wandelen. Maar we zijn aan het opbouwen he. Ik kan nu al iets meer dan een half uur gaan wandelen (in begon mt 7 minuten en was dan half dood) dus binnenkort ga ik u nog tips vragen voor goede wandelplekjes!!

  1. Wel daar heb je een goed punt, van die gin. Zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik kocht Citadelle gin, maar heb hem nog niet getest. Geranium, ik noteer 😉
   Ik bedoel alcohol 🙂 maar heb gisteren al gezondigd, kom e, je kan toch geen waterke drinken op n terrasje met zo’n weer…
   Opbouwen is inderdaad the key. Als het zover is dat je een uur kan wandelen dan kan ik je zeker wat tips bezorgen! Sowieso is het Hageland een prachtig wandelgebied!

    1. Ik vind van mezelf dat ik te veel aan het drinken was, niet elke dag en niet zoveel misschien, maar mijn lijf kan er minder en minder tegen, dus ik ga proberen te luisteren daarnaar 🙂

 3. Mijn week was prima. Ik realiseer me als ik naar de titel van je blog kijk dat we verdulleme al weer op de helft van het jaar zijn. Wat gaat het toch snel!

 4. Die gin met raspberries klinkt goed, gaan we ook eens proberen. Mijn week was druk, what else is new…. moet snel maar eens veranderen denk ik…

 5. Die gespecialiseerde drankenwinkels zijn altijd tof e. Vrijdag nog een Gentse bierwinkel ontdekt waar ik een cadeautje kocht, maar het foch niet kon laten om voor ons ook nog wat onbekende flesjes mee te nemen *bliss*

Reacties zijn gesloten.