#DZV2015: halfweg

De vasten zijn drie weken bezig. Dat wil zeggen dat Pasen, ofte de Hoogdag der Chocolade, nog maar drie weken ver weg is. Ik hoop dat u uw voorraad al hebt ingeslagen, want ik ga straks alle paasei-afdelingen plunderen voor de mijne (als het al niet te laat is).

Over de vreetaanvallen en de overdosissen suiker ga ik het niet hebben. Wijselijk. Ik heb me dan maar gefocust op het bannen van vlees (en vis) uit mijn weekmenu’s tijdens de Dagen Zonder Vlees, dat zorgde al voor stress genoeg want plots was ik bang om ‘per ongeluk’ een stukje vlees in mijn mond te steken. Alsof mensen met Zwan-worstjes ipv met cakejes zouden trakteren, of dat er vleesresten zouden verschijnen in mijn tienuur-crackers.

Screen Shot 2015-03-10 at 19.32.52

Week 1 – 3/45

  • woensdag 18 februari
    Dag 1 van DZV en een vleesgerecht: fajita’s ofte een wrap met tomaat, avocado (ik was te lui om guacamole te maken), gebakken kipblokjes en reepjes gele paprika.
  • donderdag 19 februari
    ’s Middags een vegetarische pasta tijdens de wekelijkse lunch met collega’s, ’s avonds een broodje zonder vlees op weg naar het Boekenfestijn.
  • vrijdag 20 februari
    Gisteravond #datenight met een bladerdeegvoorgerechtje en gnocchi met gorgonzolasaus als hoofdgerecht.
    Ik speelde een beetje vals. Ik zag pas achteraf dat vis eigenlijk ook niet mag (zucht) maar ’s middags at ik een beetje gerookte zalm tussen een croque. Had ik dat geweten, had ik hem zonder vis gegeten. Ik vind dat we dit mini-lapsusje door de vingers mogen zien. Toch?
    ’s Avonds was het eerst een bladerdeeghapje met spinazie en tomaat, gevogld door gnocchi met gorgonzolasaus.
  • zaterdag 21 februari
    Dat ik iets te enthousiast croquejes heb gemaakt. #trop #latergram #marathonlunch’s Middags croque monsieurs, de echte met hesp (of salami, ook lekker!) en vettige smeltkaas en liters ketchup. ’s Avonds spaghetti en dat moet, zal altijd zijn, kan niet anders dan met gehakt.
  • zondag 22 februari
    Vandaag hete bliksem met mmmm echt gehakt, gisteren vegetarisch met een spinazie-kaasburger. #dzv2015
    Preipuree met mijn allereerste vegetarische burger, gevuld met spinazie en kaas. Die gaat hier nog op de menu komen, ik waarschuw u alvast.
  • maandag 23 februari
    Hete bliksem: zelfgemaakte appelmoes, puree en – wait for it – gehakt. Zo verdomde lekker.
  • dinsdag 24 februari
    ’s Middags frietjes met ribbekes en een pittig sausje. Omdat ge ribbekes nu eenmaal moeilijk in vegetarische vorm kunt kopen.

Week 2 – 7/45

  • woensdag 25 februari
    Verrassend yummie burger, met kaas en kerstomaatjes. #dzv2015 4/8Een vegetarische groenteburger met kaas, tomaat en mosterd. Eens iets anders dan de gehaktburger die ik normaal voor dit recept gebruik. Goed als afwisseling.
  • donderdag 26 februari
    Pasta met groene pesto, kerstomaatjes en pijnboompitten.
  • vrijdag 27 februari
    Rijst met tomatenpureesaus en fishsticks.
  • zaterdag 28 februari
    Vidé. Dat moet met kip en balletjes, anders is het geen vidé.
  • zondag 1 maart
    Vegetarische canneloni. #dzv2015

    Cannelloni met spinazie en ricotta
  • maandag 2 maart
    Wraps met brie, groene paprika, perensiroop en geroosterde pijnboompitten.
  • dinsdag 3 maart
    Komen eten met frietjes van ’t frietkot en een Bickyburger.

week 3 – 10/45

  • woensdag 4 maart
    Vanavond op ons bord. #veggiepasta #dzv2015pasta met ricotta, kerstomaten, limoensap en gele paprika
  • donderdag 5 maart
    broccolipuree met gepaneerde kalkoenlapjes
  • vrijdag 6 maart
    Bladerdeegtaartje met bloemkool, broccoli en geitenkaas. #dzv2015 #veggieeen bladerdeegtaartje met broccoli, bloemkool, geitenkaas en een restje pesto en een restje ricotta
  • zaterdag 7 maart
    spaghetti (diepvries
  • zondag 8 maart
    kaasschotel op het verjaardagsfeestje van Zus
  • maandag 9 maart
    schoonmoeder komt eten en brengt eten mee, zijnde tajine met rundvlees
  • dinsdag 10 maart
    pita

Ik bespaarde reeds…

Screen Shot 2015-03-10 at 19.46.49

En u? Hoeveel vlees at u de afgelopen dagen? Ontdekte u nog lekkere vegetarische receptjes?

9 thoughts on “#DZV2015: halfweg

  1. Ik heb tot nu toe 18 dagen vegetarisch gegeten en 4 dagen vlees of vis, goed voor 198m2. Qua “inspanning” vergelijkbaar met jou dus, want ik at al meer vegetarisch ervoor.
    Die cannelloni met ricotta en spinazie ziet er superlekker uit! Doet mij zin krijgen om die hier binnenkort eens op het menu te zwieren, zij het dan misschien in een lasagneversie, want ik vind dat vullen van die buisjes altijd zo’n geprul 🙂
    Hoe vond je de broccoli-bloemkooltaart?

    1. Inderdaad geprul! Al word je er vaardiger in naarmate je het meer doet 🙂
      De broccolibloemkoeltaart is een recept dat zeker nog gaat terugkomen! Heb het wel zonder eieren gemaakt.

  2. Denk dat je die vraag mij niet moet stellen, heb zwaar veel respect voor wat je doet. Jer en ik hadden gisteren ‘slechts’ 150 gram kip met zijn 2-en en daar liep ik zelfs al over te mopperen 😉 Maar ik geef toe dat er zo te zien heerlijke gerechten tussen zitten bij jou 🙂

  3. Smaken verschillen.
    Tip: je kan ook geen gehakt eten 🙂 En spaghetti zonder (vlees)gehakt kan echt, dat kan met vleesvervangers zoals ik het doe (kant-en-klare pikante tomatensaus van het huismerk van een bepaald warenhuis + quorngehakt (of iets soortgelijks) + champignons), maar je kan ook spaghettisaus maken zonder gehakt of nepgehakt. Maar vermits ik totaal geen kok ben (ik heb hier nu al meer over eten geschreven dan ooit 🙂 ) ben je bij mij daarvoor niet aan het juiste adres.

    1. Haha o erg bedankt voor je tip! Ik ga dat quorn- of ander ‘gehakt’ toch eens moeten uitproberen ja. Spaghettisaus zonder gehakt smaakt me namelijk niet zo goed… En ik maak killerspaghettisaus!

  4. Ik at 0 vlees en 0 vis!! *trots*
    Hahaha!!
    En ik deelde vegetarische recepten en ik maakte ook elke week eens iets nieuws, zo ontdekt ne mens ook nog is iets!!
    En dat bladerdeegtaartje met broccoli en bloemkool van u, da ziet er ook nie slecht uit zenne!!

Reacties zijn gesloten.