Gelezen in oktober 2014

DSC_0028

De volledige boekverslagjes kan u zoals steeds op mijn boekenblogje terugvinden.

We zitten nog steeds in een leesflow waarvan ik hoop dat hij blijft flowen tot minstens eind 2014. En dat er zoveel gin op mijn leesfoto’s staat, wel euhm. Toeval.

De toppers

Ik heb genoten van elk woord in Bonita Avenua. Meegeleefd met de personages, die onder mijn huid kropen. En zo spannend! Dit boek staat hoog in mijn top 10 voor 2014.

Jogging, GT en boekske: laat het weekend maar beginnen! #homealone

Cassandra was het eerste boek dat we lazen met onze spiksplinternieuwe leesclub. De meesten vonden er niets aan omdat er niets in ‘gebeurde’, maar het draait in dit boek dan ook eerder om de gevoelens en de denkwereld van Cassandra, het hoofdpersonage, die ziekelijk jaloers is omdat haar tweelingzus een leven zonder haar begint.

De çava’s

Kader Abdolah heeft me in zijn De boodschapper heel wat bijgeleerd over het ontstaan van de islam. Alleen jammer dat hij je niet de kans geeft om je in te leven in personages, waardoor het verhaal oppervlakkig bleef.

Welverdiend rustmoment. #drieuurtje

Ik las twee superdunne boekjes – een boekenworm moet ook zijn leesquotum wat in de gaten houden, nietwaar – waarvan Neeland het meest aangrijpende was. Neeland, dat is België, gezien door de ogen van een illegale vluchteling die hier een beetje geluk komt zoeken. Eenvoudig geschreven, met veel foto’s.

De verleiding om de tipex weg te krabben. De verleiding!!In het tweede dunne boekje Clair-obscure nam Nicole Krauss me met haar mooie taalgebruik mee naar de wondere wereld van een tuinarchitect in een onderdrukt en door het leger geleid land. Het verhaal was echter té kort om me helemaal te kunnen inleven.
Benieuwd naar dit superdunne boekje. #boek54Met Go tell it on the mountain had ik heel wat moeite. Het verhaal speelt zich af in de periode vlak na de slavenbevrijdingen in Amerika, waar nog heel wat racisme leeft en de zwarte gemeenschap steun zoekt bij God. Het is me bij momenten iets te veel van “Lord!”. Daarnaast is het een heel donker verhaal, waarvan ik de afloop maar al te graag wilde kennen.

Zo. #boek55 #ginnnnnnn

De bah’s

Eén van de andere leesclubgenomineerden was Het huis aan de gouden bocht waarin een jonge vrouw wordt uitgehuwelijkt aan een Amsterdamse koopman die echter helemaal andere bedoelingen met haar heeft dan een gelukkig gezinnetje stichten. Het las ontzettend snel, maar ik heb me meermaals zitten ergeren aan het hoge naïef-kuikentje-gehalte van het hoofdpersonage en het onrealistische gevoel dat ik bij alles had.

Een kinderboek

Op aanraden van een collega die een grote Neil Gaiman-fan is, koos ik op goed geluk één van zijn boeken uit in de bib. De man schrijft niet alleen fantasy voor volwassenen maar ook pretty scary verhalen voor kinderen, waarvan het (bovendien verfilmde) Coraline vermoedelijk zijn bekendste is.

Totaal

Het bewijs! #readingchallenge

Ik las alle 7 de boeken van mijn oktober-leesplan (vuistje!) plus Blufboek Go tell it on the mountain dus in totaal 8 boeken (high five!).
Mijn jaartotaal staat nu op 55 boeken, dus 3 méér dan mijn oorspronkelijke doel, dat ik na even aarzelen heb opgekrikt naar 75 boeken, want het moet spannend blijven, nietwaar.

En u? Wat las u zoal de afgelopen maand?

5 thoughts on “Gelezen in oktober 2014

  1. Zot! Naar 75 boeken nog wel. Ik zit plots blijkbaar in een leesdip. Ik ben al 14 dagen in 2 boeken bezig. Dat ene loopt nu wel op zijn einde maar is non-fictie en dat leest trager. Van het andere word ik nogal snel emotioneel en daardoor leg ik het vaak sneller weg. Maar dit weekend zou ik toch wel heel graag minstens 1 van die boeken willen uit hebben.

  2. Eum, ik heb drie boeken gelezen dit jaar! Ik ben vooral fier dat ik de vliegenvanger heb uitgelezen want het was een dik boek.. Ik ga er nu nog twee dunnekes van Dimitri verhulst doordraaien zodat ik tegen het einde van het jaar 5 boeken heb gelezen! Hoera voor mezelf!

  3. 75 boeken is echt wel ongelooflijk veel! Ik heb mijn “jaardoel” nu op 30 gezet; ik zit momenteel aan 28. Belachelijk weinig dus in vergelijking met jou :p
    Maar je moet dus nog 20 boeken lezen op 2 maand tijd?Chapeau als je dat haalt!

Reacties zijn gesloten.