Gelezen in september

DSC_0028

De volledige boekverslagjes kan u zoals steeds op mijn boekenblogje terugvinden.

Er werd behoorlijk wat gelezen deze maand: 7 boeken! Dit dankzij de readathon, een week waarin ik 4 boeken las. Een absoluut record voor zo’n drukke en vrijetijdloze maand als september was!

De non-fictie

Het lezen alleen al is een plezier. #blogboek

Jawel, er staat zowaar één non-fictieboek op mijn leeslijst van 2014: Het blogboek. Kon ook niet anders hé. Ik heb er heel wat tips en inspiratie uitgehaald en kan het aanraden aan iedereen die al blogt of wil gaan bloggen!

De toppers

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, want Murakami is gewoon zo’n goeie schrijver.

Boek 2 is uit. Mijn kaars ook. Vanavond 213 pagina's gelezen. #readathon

De Witte is een Vlaamse klassieker en het leuke eraan is dat het in het dialect geschreven is. Je leert heel wat bij over het Vlaamse platteland van een eeuw geleden, hoe hard het leven toen was voor iedereen, zeker voor kinderen die dan ook nog eens allerlei kattenkwaad uitspookten en daarvoor ongemeen hard werden gestraft.

De çava’s

Vanavond las ik De accabadora en een stukje in Freedom, goed voor 209 pagina's. Stavaza na 4 dagen #readathon: 966 pagina's. Nog maar 434 te gaan om mijn doel te bereiken!
De accabadora had, indien beter uitgewerkt, een geweldig goed boek kunnen worden. In mijn ogen heeft de schrijfster zich er te snel vanaf willen maken. Ik had gerust méér willen weten over dit vreemde Sardijnse gebruik.

Julia & ik bleek een simpele chicklit. Ideaal om op een bankje in een herfstig zonnetje te lezen.

Van het dikke Freedom had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat ik hem ooit uitgelezen zou krijgen. Deze kroniek schetst in uiterst scherpe lijnen een modern en welgesteld Amerikaans gezin dat langzaam uit elkaar valt.

De bah’s

Light Years is zo’n boek waarbij ik naar mijn intuïtie had moeten luisteren en het na één bladzijde opzij had moeten leggen. In plaats daarvan heb ik me tot op de allerlaatste bladzijde geforceerd om het dan in een papiershredder te willen steken (maar het was een bibliotheekexemplaar, dus dat mocht niet). Zo’n afschuwelijk opgeklopt verhaal en zo’n verheven zinsopbouw. Bah, bah, bah!

Totaal

Mijn jaartotaal staat nu op 48 boeken, dus ik ben nog vier boeken verwijderd van mijn doel!

En u? Wat las u zoal de afgelopen maand?

8 thoughts on “Gelezen in september

  1. Het “blogboek” is non-fictie, hè. Je las dus veel fictie. 😉 Ik ben bijna op het einde van boek 57 en de gelezen boeken zie je wel op mijn blog verschijnen.

    1. Crap, heb ik ze weer omgewisseld 🙂 Ja ik ga af en toe door je lijstje maar zou het eigenlijk niet mogen doen want mijn to read lijst is al zo lang.

  2. Ik zit nu aan boek 32 van de 40 dus volgens mij moet het ook nog lukken dit jaar. Ik ga mijn best doen. Dankzij de readathon heb ik in september ook meer gelezen dan gewoonlijk, de verslagjes vind je op mijn blog.

Reacties zijn gesloten.