Goede voornemens – maart

We staan er niet zo goed voor, ik ga u dat direct vertellen. Toch zijn er al twee punten die van de lijst zijn kunnen geschrapt worden. En we blijven gaan!
(De oorspronkelijke lijst vindt u trouwens hier.)

1) 500 km wandelen: 61,57/500

In maart wandelde ik 35,71 km (2 wandelingen van respectievelijk 19,50 en 16,21 km). Dat brengt het totaal voor 2014 op 61,57. Ik steek de schuld op het autoloze leven dat we momenteel leiden, want zonder auto geraak je gewoon niet zo makkelijk in wandelgebied! (Ofte: we zijn te lui om te zoeken naar bushaltes, stations en uurtabellen.)

2) Te voet/met de fiets naar het werk gaan

Het is me in maart drie of vier keer ‘gelukt’ om met de fiets te gaan. Het twijfelachtige weer – ik weiger mezelf in regenpakken te heisen – heeft ervoor gezorgd dat ik de rest van de tijd toch maar de bus nam.

3) Start to run

Eind maart had ik 12 lessen afgerond. We zaten dus mooi op schema.

4) Maandelijks afspreken met Zus: 1/12

In maart heb ik geprobeerd, echt waar, maar is het gewoon niet gelukt…

5) De uitgescheurde tijdschriftenartikels opruimen & kookboeken catalogiseren

Is een beetje blijven steken. Wel probeer ik bij het opstellen van de weekmenu minstens één kookboek af te werken. Dat lukt soms al wat beter dan anders; ik denk dat ik in totaal 4,5 kookboek heb doorploeterd.

6) De keukeneilandverbouwingen

Zal niet meer voor dit jaar zijn en ga ik dus schrappen! Dit doordat (het x-dubbele van) ons budget integraal naar de aankoop van een nieuwe auto is gegaan.

7) Rolluiken

Zonder auto rondrijden op zoek naar een goeie rolluikenwinkel is niet evident. Bovendien heb ik ontdekt – enfin, besefte ik opeens – dat de berging een plat dak heeft, dus dat het waarschijnlijk geen zin heeft om er rolluiken te zetten, want ik vermoed dat het niet zo erg goed geïsoleerd is.

8) 52 boeken lezen: 12/52

Eind maart zat ik op 12 boeken. Op schema dus!

9) Mijn vierkante moestuin opzetten

Is nog niet gebeurd, ook weeral de schuld van ons autoloos bestaan! Ik heb wel de overige 1m volgezet met potten, en er is al duchtig voorgezaaid, kortom alles is klaar om binnenkort de bak in elkaar te zetten. Hopelijk.

10) Mijn rijbewijs halen

De activiteiten op dit vlak zijn in maart eveneens compleet stilgevallen.

11) Parapente springen

Ik heb alvast ingepland om binnenkort eens rond te surfen op zoek naar de mogelijkheden in de buurt van ons vakantieadres.

12) Eén van mijn manuscripten opsturen naar uitgeverijen

Ik heb nauwelijks tijd om te lezen, laat staan om te (her)schrijven. Een dikke nee dus.

13) Wafels bakken

Op dieet zijnde stel ik dit nog even uit. Tot volgende herfst, want herfst lijkt mij een beter wafelseizoen dan lente of zomer.

14) Een afspraak maken bij een oorarts of hoorcentrum

Nog steeds niet gebeurd.

15) Loopbaanbegeleiding volgen

Bij deze heb ik dat ook genoteerd in mijn planning om eens het nodige opzoek- en uitzoekwerk te doen.

16) Maandelijks een uitstapje maken met het lief, just the two of us: 3/12

In maart was dat normaal de Westhoek, maar (om in herhalen te vallen) door het komen te gaan van Jack hebben we dat moeten annuleren. In plaats daarvan zijn we uitgebreid uit eten geweest en dat was ook fantastisch!

17) Rock Werchter of Werchter Classic

Zijn allebei al uitverkocht en ik heb geen ticket. Het sprak me dan ook totaal niet aan. Gefaald dus!

19) De kerstsfeer gaan opsnuiven in Londen

Het is nog een beetje vroeg om te boeken anders zou ik het al vastgelegd hebben. Nu we budget over hebben dankzij het geannuleerde weekendje Westhoek, sta ik te springen om te gaan!

In april ga ik een inhaalmanoeuvre doen!

En u? Het blijft verdacht stil in blogland over de nieuwjaarsvoornemens!

15 thoughts on “Goede voornemens – maart

  1. Geen voornemens aan deze kant behalve dan dit jaar voor het eerst toernooien te willen gaan vechten. Work in progress zeggen we dan 🙂 Ow ja en een nieuwe baan, dat wordt nu even rust geven voordat de spanning echt losbarst met de herindeling van onze afdeling!

  2. “ik weiger mezelf in regenpakken te heisen” Heisen, LJ?
    Zelf heb ik geen (nieuwjaars)voornemens gemaakt, dus kan ik ook niet falen op dat gebied. Maar zoals ik vorige keer misschien ook al schreef: het zou niet goed zijn als je nu al alle voornemens gehaald had. En je ligt voor sommige dingen toch ook al op schema.

    1. Ja, heisen! Ik herinner me nog hoe ik vroeger stond te klungelen in het fietsenhok met die belachelijke regenbroeken die ge tot onder uw oksels kon optrekken, totaal oncool!

  3. Ik heb op een dag in augustus gezet dat ik moet kijken naar de prijzen voor Londen, omdat het 120 dagen voor afreis het goedkoopste is, maarr …… nu is er een maatschappij die ook vliegt voor 54 euro enkele reis naar Londen vanuit Deurne. Misschien dat ik dan toch maar met de vlieger ga.
    Je bent toch goed bezig, nah !

Reacties zijn gesloten.