Secretaressedag

Dat was afgelopen donderdag. Ik heb geprobeerd te achterhalen wat het nut is van zo’n dag – waarom hebben brandweermannen, bakkers, dakwerkers of computerspecialisten, kortom eender welk ander beroep, dan niet ook hun eigen dag? Maar in de sector waar ik werk, vind ik het niet erg – je hebt hier maar 2 beroepen (grosso modo) en degenen die het andere beroep beoefenen hebben genoeg bonussen en extralegale voordelen om ons de luxe van een eigen dag te gunnen, ik ga er mij niet schuldig over voelen.

Het was een beetje afwachten of we iets zouden krijgen van onze bazen. Bij De Heuvel kreeg ik altijd iets van vrij grote waarde (een schoenenbon, een Bongobon, een restaurantbon), maar bij The Company is het geen traditie om als partner iets aan je assistente te geven. Van het bedrijf uit wordt er namelijk sowieso iets (kleins) gegeven en tussen de meeste partners en hun assistenten is er geen goede laat staan persoonlijke band waardoor ze zich niet verplicht voelen om iets rechtstreeks te geven.

Van TheCompany zelf kregen we een waardebon die we online mogen inruilen tegen een geschenkje. Zo heb je zelf een beetje de keuze want je kan natuurlijk niet voor iederéén goed doen. 6 champagneglazen, een wijnset, een fles champagne, een paar flessen wijn, een plaid, een fietskoeltas, het zijn maar een paar mogelijkheden, maar allemaal zaken die ik of al heb, of overbodig en soms zelfs nutteloos tot heel erg belachelijk zijn.

Wat denkt u van deze? Anders heel erg geschikt als foppakje onder de kerstboom.

Vastleggen in volledig scherm 19042013 111507.bmp

Baas Jeco was vergeten dat het secretaressedag was; van hem heb ik enkel een warm mailtje gekregen in de namiddag, maar zijn lovende woorden deden deugd.

Baas Teco kwam binnen voor drie kussen en met een zakje lekkers: macarons (die ik heb weggegeven aangezien ze mij te zoet zijn), chocolade koekjes met gekarameliseerde amandelnoten die to die for zijn waren, en spekjes.

De twee bazen van collega Ipe gaven haar een doos Leonidaspralines van 1 kg, gelukkig om met mij te delen, en met iedereen die ons kantoor passeerde, want o boy wat is dat véél, een kilo! (En ik eet niet graag pralines, met hun speciale vullingen meestal en aan de buitenkant zie je niet wat er zich binnenin verstopt, maar kom, de lekkerste heb ik er mooi uitgevist!)

We zijn helaas de enige assistentes die rechtstreeks iets van hun baas hebben gekregen.

Aangezien het in het vriendengroepje van het lief een terugkerende grap is dat ik zijn ‘privésecretaresse’ ben omdat ik het meestal ben die afspraken regel en dergelijke, was het Loki die vond dat het lief voor mij ook iets moest kopen, wat hij uiteindelijk niet deed maar het was wel leuk om hem ermee te plagen.

Ik vind zo’n dag vooral leuk omdat je dan expliciet waardering krijgt van de mensen voor wie je werkt, niet alleen voor je directe bazen maar ook van collega’s van wie je het niet verwachtte. Natuurlijk zouden ze elke dag hun waardering moeten uiten maar we weten allemaal dat dat zelden spontaan komt hé.

Ik hoop dat ieder van u ook af en toe in de bloemetjes wordt gezet, op het werk of thuis, want u verdient dat!!

22 thoughts on “Secretaressedag

 1. Ik weet nog toen jaren geleden secretaressedag in het leven werd geroepen en ik een ruiker bloemen kreeg van de baas. Mijn jaloerse echtgenoot dacht verdorie dat ik een minnaar had en dat die me bloemen had gegeven …
  Door te stoppen met werken mis ik nu al 3 jaar mijn ruiker 🙂

 2. Dat is een beetje zoals valentijn, dat is ook alleen maar bedoeld voor die mannen die er anders de rest van het jaar niet aan denken van eens romantisch te zijn (en ja, ik heb er zo enen).

 3. Ik ben niet jaloers, maar ik heb eigenlijk wel een probleem met secretaressedag.
  Dat is zo gericht op een doelgroep terwijl er ontelbare beroepen in de wereld zijn (en veel zwaardere beroepen) die geen speciale dag hebben. Ik denk aan brandweer, bouwvakkers, booreilandmedewerkers….. Om die reden doet ons bedrijf niets voor de secretaresse. We hebben zelf een officiele nota gehad over de discriminatie rond dit topic. Wij worden wel allemaal (ja alle 3500) in de bloemetjes gezet op onze bedrijfsdag. Eerlijker vind ik dat.
  Wat niet wegneemt dat ik het u niet ontzettend gun he meid!

  1. Dat is ook exact wat ik zei in de eerste alinea. Maar in ons bedrijf voel ik mij daar echt niet schuldig over hoor, die consultants krijgen zoveel meer bonussen en extralegale voordelen!

 4. Whoehahahahahaha, ik heb nog NOOIT iets van Miami gekregen, Zelfs zijn echte secretaresse niet, daar wordt hier in het paradijs niet aan meegedaan,…….maar goed beter niks dan zo’n lelijke schort, maar ik beken, op het einde van het jaar, krijgen we allemaal een halve kilo pralines die ze thuis mee opeten!! En nu komt het, je mag zelf aangeven dewelke je wil en de doos wordt op jouw maat gemaakt,……..het is hier dan ook het paradijs 🙂

 5. Bij mij is het nogal ingewikkeld, ik werk voor 20 verschillende mensen 🙂 van het bedrijf uit hebben we wel een boeketje bloemen gekregen en vanuit het team waar wij eigenlijk het assistente-team van zijn hebben we nog een bloemetje gekregen 🙂 en vooral veel mailtjes met bedankjes, die doen inderdaad nog het meest deugd! 🙂

 6. Bij ons mochten de assistentes tussen de middag op restaurant gaan en ze hebben supermooie bloemen gekregen! Het is hen van harte gegund! Assistentes doen belangrijk werk dus die mogen af en toe wel eens in de bloemetjes gezet worden. Ik denk dat secretaressedag is ontstaan omdat dat vroeger ondergewaardeerd was :-).

 7. Leuk dat je zo verwend bent geweest 🙂 Mijn collega’s en ik kregen allemaal een lavendelgeurkaars en een zeepje; ofwel lavendelzeep ofwel in de vorm van een beertje. Maar kleine dingetjes maar het is het gebaar dat telt 🙂 en de verrassing want niemand van ons had het verwacht.

 8. I’ll beat you. Ik kreeg bloemen van een CEO waarvan ik de assistente zelfs niet ben. Ik noem dat ‘het betre lobbywerk’ om snel een afspraak met mijne CEO te krijgen 🙂

 9. Als wij de nacht doen op oudejaarsavond of kerstavond krijgen we van de voorziening (sociale sector) een attentie, ook de mama’s en papa’s die moeten werken op moederdag/vaderdag krijgen een attentie. Ik kreeg overlaatst ook lovende woorden van de onderdirecteur over mijn werk, dat deed deugd.

 10. Lovende woorden zijn altijd fijn om te krijgen mocht het afgelopen week ook ervaren 😉 Maar jemig een kilo leonidas pralines….. dat noem ik nog eens lekker!

Reacties zijn gesloten.