[tv] Reclame

Vroeger zapte ik reclameblokken weg of zapte ik heen en weer tussen twee tot drie programma’s tegelijkertijd. Vanaf negen uur ’s avonds gebruikte ik één onderbreking om een volledige outfit inclusief schoenen oorbellen armbandjes ondergoed te kiezen voor de volgende dag, naar het toilet te gaan, mijn tanden elektrisch te poetsen en in mijn pyjama te schieten.

True story.

Onlangs gemeten toen ik door een vreemde hersenkronkel nog eens ‘live’ naar tv keek en me niet klaar voelde om met de hedendaagse domme reclamepostjes geconfronteerd te worden; een duur uitziende auto die “maar” 11.000 € kost, voor sommige mensen is dat heus veel geld, sorry dat dat voor jullie zo “goedkoop” is, stomme materialistische bimbo’s in huis-met-zwembad. Of een man die in ontbloot bovenlijf geniet van zijn vakantie maar de buren in het vakantiehuisje raken gedegouteerd van zijn borsten; hoe kortzichtig kan je zijn. Van zo’n dingen komt mijn haar dus recht omhoog te staan.
De hond die profiteert van de afwezigheid van zijn baasje om tv te kijken en worstjes te roosteren op de chauffage, dat trekt dan weer wél mijn positieve aandacht.

Om maar te zeggen dat reclameblokken belachelijk lang duren.

Maar ergens ver weg mis ik ze wel, want nu blijf ik doorspoelen en verderkijken zodat de avond voorbijglijdt en het voor ik ’t weet ver voorbij bedtijd is.

En ik kan niet meer meepraten over populaire reclamedeuntjes, idiote quotes of de heuse soaps die door wasproducten worden neergezet. We weten niet meer welke nieuwe programma’s er binnenkort op tv komen, tot iemand toevallig iets laat vallen over een grappige sketch van Loslopend wild, dramatische gebeurtenissen in Thuis of over een zoveelste spannende ontknoping in Aspe.
Er zijn voor komende lente heel wat toffe series en programma’s aangekondigd op de Vlaamse televisie, dus ik hou de tv-gids scherp in de gaten. Ik wil niks meer missen!

En u? Kijkt u nog reclame, ook al hebt u digitale tv? En wat doet ú tijdens de reclame?

27 thoughts on “[tv] Reclame

 1. Ik kijk niet meer naar reclame sinds de digitale tv hier zijn intrede deed. Het meeste wat ik wil zien neem ik op en bekijk ik later waardoor ik de reclames kan doordraaien. Als ik ‘live’ wil kijken, zet ik de tv een halfuur op voorhand op pauze waardoor ik op die manier ook de reclames kan doorspelen (echt live is het eigenlijk dan niet). Ik heb een gloeiende hekel aan die reclameblokken omdat dat vroeger het moment was om in slaap te vallen en de rest van de programma’s te missen. Leve de digitale tv, ik vind het een grote luxe dat ik die ergerlijke tussenstops niet meer hoef te zien.

 2. Wij spoelen met digitale tv heel regelmatige door, maar om eerlijk te zijn genieten we soms ook ontzettend van sommige reclamespotjes. Er zijn echt leuke dingen bij.
  De tijd die in in amerika heb doorgebracht wordt ik echt ongelooflijk gek van reclame. Daar geven ze om de 7,5 minuten een blok reclame van 5 minuten. Je kijkt bij een aflevering van bones dus bijna 2 uuur tv…. waarvan bijna evenveel reclame als effectief tv.

  1. Mygod, en ik dacht dat ’t hier erg was! Volgens mij vergroten ze de reclameblokkenfrequentie zachtjes aan om uiteindelijk ook die norm te bereiken, want vroeger was er toch véél minder reclame… Hoewel ik het nut van reclameboodschappen steeds minder begrijp met de digitale tv waarmee je alles kan doorspoelen.

 3. Ik kijk geen reclame, wegens geen tv. Dus ik kan nooit over tv-programma’s meepraten, maar lig daar niet bepaald wakker van. Met al die vrijgekomen tijd kan een mens zoveel interessantere dingen doen.

  1. Ik zou zonder kunnen, hoor, waar je geen weet van hebt, kan je ook niet missen toch, maar het lief wil zijn voetbalmatchen kunnen kijken *roloog*. En anders zouden we nog altijd series of films zitten kijken die we hebben liggen dus veel verschil maakt het niet (behalve in ons budget…).

 4. Ik kijk niet veel naar tv. Er zijn nog maar weinig programma’s die ik volg. Het liefst kijk ik naar zenders waar men weinig reclame geeft. Want zelfs zenders als de VRT en de BBC zijn niet zonder reclame ook al is het meestal reclame voor eigen programma’s. Een tijdje was de syfy channel ook zo maar helaas is daar nu vervelende reclame bij gekomen voor oa casino’s, datingsites en online schoenwinkels. Vreselijk. Als ik kan, dan spoel ik die reclame ook door want de weinige series die ik tegenwoordig vol, neem ik op met de digicorder. Zo heeft digitale tv toch een beetje nut.

 5. Toen ik nog thuis woonde, hadden we geen digitale televisie en zat ik tijdens de pauzes steevast in de koelkast, op zoek naar eten/snoep/ongezonde stuff. Nu hebben we sinds een maandje een digibox, neem ik alles wat ik wil zien op, bekijk ik niks nog live, spoel ik alle reclameblokken door en ben ik ook niet meer op zoek naar snoep (want = geen tijd ervoor!). Digitale televisie = goed voor de lijn! 🙂

 6. Ik ga ook inderdaad meestal in reclameblokken nuttige zaken doen. Was opvouwen, afwassen etc.IK heb een bloedhekel aan reclames, dus meestal spoelen wij ze door

 7. ik kijk heel weinig tv, en live bijna uitsluitend naar programma’s op Eén of Canvas. Op andere zenders wordt opgenomen en bij het kijken doorgespoeld bij de reclameblokken. Ik kan dus evenmin meepraten over plezante commercials… 😉

  Groetjes!

  1. Er is tegenwoordig overal reclame he… Ze gaan toch een andere manier van reclamemaken moeten zoeken, want als iedereen de boel gewoon doorspoelt!

 8. Reclame is ideaal voor plaspauzes, drank bij te schenken, je mails te checken, enz. Alleen blijf ik dan soms wel “plakken” achter de pc en mis ik een deel van de rest van het programma (want hoe ik ook probeer, tv-kijken en gelijk op de computer bezig zijn, dat lukt niet want de computer staat aan de verkeerde kant en ik heb geen laptop of zo). Radioreclame is trouwens veel irritanter en veel slechter dan tv-reclame, meestal toch.

 9. Ik kijk niet zo heel veel TV, meestal maar één programma want langer houd ik het niet vol. Op vrijdagavond kijk ik eerst naar Thuis en dan naar The Voice en daar komt wel veel reclame tussen. Omdat ik dan meestal aan het breien ben blijf ik gewoon zitten en brei ik verder of ga ik eens naar de WC.

 10. Bij ons thuis is reclame vaak de reden dat ik programma’s niet af kan kijken wanneer jer mee kijkt. Hij vervloekt de reclames namelijk en gaat standaard zappen en blijft dan weer bij een ander programma hangen. En ik?Ik heb een smartphone dus doe altijd even surfen tijdens de reclames haha

Reacties zijn gesloten.