[Gelezen] December 2012

DSC_0028

De blufboeken

Mijn goede voornemen voor 2013 is o.a. komaf maken met de blufboeken. Of er toch heel wat van lezen. Eind vorig jaar snaaide ik gauw De blinde huurmoordenaar mee uit de bibliotheek dat mij een volle week in zijn greep had. Een beetje een bizar boek, dat me met gemengde gevoelens achterliet: enerzijds heb ik mij geërgerd aan de dubbelzinnige vaagheid van de vertelster, anderzijds zit het verhaal zo goed in elkaar dat de verrassing op het einde groot was (ofwel ben ik gewoon naïef).

De leesclubboeken

Dat was in december Ik heet karmozijn, een dikke kloeffer waar ik me doorheen heb moeten worstelen omdat de rode draad – twee moorden die opgelost moeten worden en de liefde tussen de twee hoofdpersonages – vaak vér achtergelaten wordt ten voordele van uitgebreide verhalen over de miniatuurschilderkunst en het Istanbul van de 16e eeuw. Meer nog: ik kreeg het boek niet op tijd uit en heb de bijeenkomst aan mij laten voorbijgaan. Foei!

Het spannendste boek

Ik heb Jo Nesbø ontdekt, momenteel een grote hit en de beste Scandinavische thrillerschrijver. En of hij thrillers schrijft. De sneeuwman achtervolgde me dag en nacht, het boek las als een trein – kortom de perfecte ontspanning tussendoor. Ik ga meer van hem lezen!

Het slechtste boek

Ja sorry… dan moet ik Katy Regan’s Exit kiezen. Het tweede ontspannende boek dat ik deze maand las, maar dan een chicklit zoals er dertien in een dozijn zitten. Het was zelfs niet helemáál ontspannen, want daarvoor heb ik me te veel zitten ergeren aan de slechte Nederlandse vertaling.

Totaal

De teller voor 2012 kwam zo op [53/52]. Met andere woorden: doel behaald!

De volledige boekverslagjes kan u zoals steeds op mijn boekenblogje terugvinden.

7 thoughts on “[Gelezen] December 2012

  1. Ik heb me voorgenomen om ook meer te lezen, zodat ik mijn hersenen nog een beetje train! Boeken mogen dan wel niet al te ingewikkeld zijn, ik haal rap alle personages door elkaar! Maar het mag wat beter zijn dan vijftig tinten grijs, want ik vind het maar een flauw verhaaltje, en ik erger me blauw aan de domme trien die zo’n contract ondertekend, haha, maar toch ben ik van plan om het uit te lezen, kwestie van het een kans te geven nietwaar!
    groetjes

Reacties zijn gesloten.