Wat moet een mens anders doen op een baaldag?

Heb je huisdieren?

Op een geboomde familie bladluizen en witte vliegen na, niet nee. We wonen in een appartement waar geen beesten binnen mogen en het lief heeft dan ook nog eens een allergie voor alles wat haar heeft.

Noem 3 dingen die op dit moment het dichtst bij je liggen.

Mijn herbruikbaar flesje water van Tupperware, een beker zelfgemaakte  smoothie van aardbei, banaan, appel, meloen en appelsien en mijn badge van The Company. Ik zit namelijk aan mijn bureau in The Company, keihard aan ’t werk zoals je ziet.

Hoe is het weer op dit moment?

Bewolkt en gelukkig een pak frisser dan de afgelopen dagen want anders zou ik mezelf gaan begraven in de koelte van een pas geploegd veld.

Rijd je auto? Zo ja, heb je wel eens een ongeluk gehad?

Neen, ik heb geen rijbewijs. Ik rij fiets en trein en bus en raak daar overal mee, soms wat trager maar ik heb daardoor veel leestijd. Dus nee ik wil er geen gemene, neerbuigende opmerkingen over en neen, ik maag ook geen beloftes meer over wanneer ik eindelijk met rijlessen begin. (Volgend jaar tijdens mijn vakantie, aangezien we waarschijnlijk niet op reis zullen gaan.)

Hoe laat stond je vanmorgen op?

Half zeven, de zon was nog maar net op. Het deed PIJN na al die korte nachten van de hitte.

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?

Deze ochtend.

Wat is de laatste film die je hebt gezien?

Kan ik me niet herinneren. Wij zijn meer seriemensen, en zitten nu aan het einde van seizoen zes van Bones.

Wat staat er in je laatste smsje?

Het laatste sms’je dat ik kreeg ging over de trouw van Afrodite over een maand, en het laatste sms’je dat ik stuurde ging over mijn afspraak met Aegle komend weekend.

Wat is je ringtone?

Let’s go van Calvin Harris ft. Ne-Yo. Omdat het zo’n lekker nummer is waar je bovendien ook goed op kan joggen. Vind ik toch.

Ben je wel eens in een ander land geweest?

Gekke vraag. Duhuh.

Hou je van sushi?

Nog nooit gegeten.

Waar doe je je boodschappen?

Ik? Boodschappen doen? Daar heb ik het lief voor he…

Nee haha, nu hij thuis zit om te studeren doet hij de boodschappen, dat is Dendelheis omdat dit het dichtste bij huis is. Aangezien we met de fiets moeten, is dat wel zo handig.
Zelf geef ik de voorkeur aan de grote keuze van de Kolraait en het koekjes- en snoepjesassortiment van Denaldi (maar daar krijg ik het lief niet binnen).

Heb je ooit medicijnen ingenomen om sneller in slaap te vallen?

Nee, en ik hoop dat ik daar nooit mee hoef te beginnen ook.

Hoeveel broers/zussen heb je?

1. Je mag raden wat.

Heb je een gewone computer of een laptop?

Een laptop. Inclusief virussen.

Hoe oud word je op je volgende verjaardag?

26, het komt afschrikwekkend snel dichterbij nu.

Draag je contactlenzen of een bril?

Lenzen, maar soms ook mijn bril, als ik te lui ben voor lenzen en het me niet kan schelen hoe ik eruit zie.

Verf je je haar?

Nee, nee en nog eens nee, stop met dat te vragen. In de zomer krijg ik natuurlijke mesches die mijn haar elk jaar blonder en blonder maken en me in de herfst uitgroei bezorgen. Ik weiger te verven voor er grijs haar te zien is.

Vertel iets over je planning van vandaag.

Opstaan, douchen, ontbijten, aankleden (ja that’s right, in die volgorde), tanden poetsen,  naar het station lopen, me ergeren aan het gewicht van de laptoptas, op de trein stappen, tussen alle voorgaande activiteiten door ook Twitter en Facebook en mails checken om op de hoogte te zijn van wat er allemaal gaande is in mijn leven en in dat van een ander.
Op een andere trein stappen, geen zin hebben om te lezen in het ultrasaaie ‘De verliefden’ en dan maar verder prullen op mijn gsm, naar buiten kijken en proberen niet in slaap te vallen, uitstappen, naar The Company wandelen, pc opstarten, water halen in bovengenoemd herbruikbaar Tupperwareflesje, mailbox checken en wat opdrachtjes afwerken, ’s middags lunchen met een hele troep collega’s (zowel assistenten van The Company als collega’s van De Heuvel), in de namiddag geen klop meer uitvoeren behalve blogs lezen en onzinnige vragenlijstjes invullen.

Straks stap ik weer de trein op, strompel ik naar huis want tegen die tijd zullen mijn pumps weer helse teenpijnen veroorzaken, staat het eten klaar als ik thuiskom (een nieuw receptje met broccoli, penne en worst van Libelle Lekker), moet ik mijn administratie bijwerken en mijn blog updaten (voor u denkt dat ik cyberspace voorgoed verlaten heb) en plof ik waarschijnlijk neer in de zetel voor vier afleveringen van Bones, of drie misschien maar.

Slapen.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Toen ik een postje schreef over mijn reeds jaren geleden gestorven hond Luna. Met tuiten, zelfst. Stomme Clouseau.

Wat is de perfecte pizza?

Een pizza die je zelf kan samenstellen met alles waar je op dat moment zin in hebt: gorgonzola, mozzarella, ananas, banaan, stukjes salami…

Great, nu heb ik honger.

Wat vind je lekkerder? Hamburgers of cheeseburgers?

Bickyburgers. Met augurk en dat sausje…

Godverdomme het ging net zo goed met enkel smoothie als tussendoortje!

Heb je wel eens een nacht doorgehaald?

O jaaaa. We spreken april 2007, het einde van mijn stageperiode en van het winterseizoen was in zicht, het was de laatste avond van de laatste vakantieweek en hierna zouden we een week lang het hotel en het dorp voor ons alleen hebben voor de afsluiting van het seizoen. Samen met de Chef Bar bleven Miss Ketchup en ik een hele nacht op – wie zou het ’t langst volhouden? We speelden Uno, dat weet ik nog, hielpen de barman met de opkuis van zijn bar, begroetten de bakker toen die bij het ochtendgloren kwam leveren, en om zes uur begon ik aan mijn shift. I tell you, het heeft moeite gekost om tijdens het postkaartjes tellen niet in slaap te vallen.

Wat voor kleur ogen heb je?

Groen met een bruin randje. Waardoor het lijkt of ik bruine ogen heb.

Proef jij het verschil tussen Pepsi en CocaCola?

Bah, cola. Nee dus.

 Stokje gehaald bij Tita.

20 thoughts on “Wat moet een mens anders doen op een baaldag?

  1. LJ! Wij zijn zussen, allé: een beetje toch, dat van die pizza en bicky burger: hip hoi, maar gij hebt geen rijbewijs. Ik ook niet! En wij zijn even oud!!!! Allé, ik zit al aan de 26 (ik was daar echt niet goed van). Vanaf nu kan ik zeggen: pff, er zijn nog mensen van mijn leeftijd die geen rijbewijs hebben. LJ bijvoorbeeld. Ha!

  2. Een witte vlieg, hmm, dat heb ik nog nooit gezien. Eergisteren op den televies een natuurdocu gezien over de witte beer en dus niet de ijsbeer, maar het is een variant op de zwarte beer. Zou dat dus ook gelden voor de vlieg?

    1. Het zijn witte vliegjes, zo de grootte van fruitvliegjes, ze zitten op de onderkant van bladeren bv slaplanten, courgette, tomaten, alles kan daar last van hebben. Ik weet niet of ze zoveel kwaad kunnen, maar ze kweken wel gelijk zot.

  3. En nu weten we weer een beetje meer van LJ en ook baaldagen gaan voorbij, maar ook ik haat ze!! En wat dat rijbewijs betreft,….ik vind toch dat je het moet halen 🙂 het is zo’n gemak,…..en eerlijk het is mijn vrijheid die ik niet graag afgeef :-),…..en het maakt me zelfstandig en onafhankelijk,…..maar uiteraard ieder zijn mening!!!

  4. Heel leuk gedaan ! 😀
    Ik ben dus 2 keer zo oud als jij, heb wel een rijbewijs (zou mijn Mia niet kunnen missen), haat het openbaar vervoer (mis de vrijheid van vertrekken), maar lust ook geen cola, mijn ogen zijn bruin maar er komt groen in (wist niet dat het kleur kon veranderen!), … Gelukkig mogen we elk doen wat we graag doen/hebben, hé. 😉

Reacties zijn gesloten.