#1 Intussen in den hof

Het was nog een schone-luchtdag (maar geen schone luchtdag) dus de foto van ‘op het eerste gezicht’ is op deze achtste juli tweeduizendentwaalf vree goed gelukt. Geniet even mee van ons uitzicht:

Het uitzicht, 8 juli 2012

Ook achter de lens groeit en bloeit er vanalles. Van de plantjes die ik zelf heb gezaaid, staat er nog niets in bloei behalve iets onkruidachtigs – de zonnebloemen tarten mijn geduld door al een ietsiepietsie minibeetje geel te tonen, dat wel. Nog eventjes geduld.
De tomaten, from scratch gezaaid, tonen voorzichtig een paar bloemetjes. Moet ze eens beginnen stutten want voor je ’t weet hangen er tomaten aan seg, steluvoor.
Onsmarie, de pompoenplant, is precies van plan om van de ene kant van het balkon naar de andere te reiken met haar tentakel, de kleinere zijtentakeltjes grijpen in het niets waar ‘normale’ pompoenplanten stevige aardige terugvinden. Beetje zielig, dat wel.
Dendanny, onze courgetteplant, doet het geweldig goed: de ene na de andere bloem plooit z’n zachtgele blaadjes open, voor een paar uur, een halve dag, dan sluiten ze zich weer. Ik weet intussen alles van bevruchtingen waar het courgettes betreft dus ik maak mij grote zorgen want de vrouwelijke bloemetjes groeien niet en zijn niet van plan zich te openen. Preuts enal.
Edelweissjes zijn mijn laatste nieuwe aanwinst. Ze zien er heel anders uit dan hun ‘wilde’ bergvariant en kunnen eigenlijk niet aarden in ons klimaat aangezien ze rotsige, boven-de-boomgrensgrond gewend zijn, maar we zullen zien of mijn gejodel hen in leven houdt.

Den hof, juli 2012.

13 thoughts on “#1 Intussen in den hof

  1. Mooi uitzicht, dat van 8 juli!
    En verder ben ik benieuwd wat je nu ook allemaal zal kunnen oogsten op je balkon! Als dit allemaal lukt, weet ik nu al waarmee ik me op mijn toekomstig balkon zal bezighouden! :p

    1. Ik denk niet veel, gezien de bevruchting zonder bijen niet evident is! Volgend jaar ga ik wel een nieuwe poging ondernemen, met wat ik nu weet zal het dan wel lukken!

  2. Haha leuk stukje, jodel ze! Tegen planten praten helpt echt volgens alle wetenschappers (!) op mijn afdeling (plantkunde dus), kortom zingen moet zéker lukken 😉

  3. Jodelen?!?!? Wat moeten de buren niet denken 🙂 Voor zover ik iets van planten weet, ik heb me ooit laten wijsmaken dat je er lief moet tegen praten. Niet dat het hier veel helpt… Uw tuintje ziet er toch goed uit, zelfs uw zonnebloem staat momenteel schoner dan de mijne ooit deed. Verder dan zo’n miniscuul knopje is ze niet gekomen, plots was ze weg 😦 Ik vermoed slakken.

    1. Water en liefde, dat hebben ze nodig he 😉 en veel tijd, want elke dag water geven is niet altijd even evident! Plus op de vijfde verdieping heb je niet direct slakken, wel ander gespuis maar die hebben t eerder op mijn groenten gemunt…

Reacties zijn gesloten.