#29 Hoe LJ een gladde huid kreeg (or not)

Dus het werd tijd dat ik die Beauty Bongobon ging inruilen voor die verviel. Iets van een gegeven paard en zijn bek. En vooroordelen, die dienen om aan de kant te schuiven want zo ruimdenkend zijn we wel hé.

Ik vertelde u al over mijn heel erg door Amerikaanse chickflicks beïnvloedde beeld van schoonheidssalons. Niets van dit alles in de piepkleine zaak die ik in hartje Leuven bezocht. Er was geen kat dus ook geen gepimpte chihuahua’s in de sjakosh van hun geblondeerde baasjes-met-implantaten.

Tot hier toe kan ik het in mijn hoofd gecreëerde beeld dus bevestigen nog ontkrachten, helaas.

Het meisje dat er werkte, niet veel ouder dan Mezelf schatte ik (wat geen referentie is aangezien ik geen hoeveelheden, jaren of afstanden kan schatten), dirigeerde me direct halfnaakt onder een deken van handdoeken op een tafel en hopla, de anderhalfuur durende behandeling kon beginnen.

Anderhalf uur, dat is geen grap.

Melk, lotion, crème, peeling, olie, masker: ’t is allemaal verschillend en dient om de poriën te openen, om ze te reinigen, om dode huidcellen weg te halen, om de poriën weer te sluiten, om de huid te voeden, noem maar op.

Kunnen ze geen zalfje maken dat dat allemaal in ene keer doet? Wij vrouwen zouden daarmee massa’s tijd kunnen uitsparen, ’s morgens vroeg in de badkamer.

Er hoorde ook een massage bij van gezicht, schouders en decolleté. (Toen ik dat vertelde, was het lief even ongerust: dat was toch zíjn domein?!). En twintig minuten naar het plafond staren en wegdrijven op ontspannende muziek. Maar ’t was niet all fun. Wenkbrauwen epileren doe ik regelmatig thuis zelf al dus daar was niet veel werk aan. Maar de mee-eters. Uweetwel die zwarte puntjes. Ik doe of ik ze niet zie en zij beperken zich tot de omgeving van mijn neusvleugels. Een overeenkomst die al jarenlang meegaat. Tot de Beautydame besloot ze te lijf te gaan met één of ander instrumentje dat gigantisch veel pijn deed aan mijn gevoelig velleke. En hoe klein ook ze spotte ze allemaal en maakte er komaf mee, één voor één. En niet alleen aan mijn neus, waar ’t wel het meeste zeer deed. Want dat doet zéér mensen. Zéér! Een extra reden om ze opnieuw te laten groeien en bloeien, zou ik zeggen.

Voor de spiegel gezeten met mijn haar in de war en mijn ogen nog een beetje suf van het lange liggen, ging de Beautydame me nog te lijf met mascara, een poederke voor mijn bleke wangetjes en zo spul om uw oogleden mee in te kleuren en ah ja, oogpotlood. Waar ze nog een complimentje tussengooide, dat ik “van nature al mooie volle wimpers had”. Dus waarom zou ik daar nog wat extra verf opsmeren?

Het lief vond die schmink alleszins maar niks dus vijf minuten na thuiskomst was het er allemaal weer af. (Oké dan, tien. Want mascara da’s toch maar sticky spul hoor.)

Conclusie:  heel leuk zo’n gezichtsbehandeling (exclusief de makeup en de zwarte puntjes) dus zeker voor herhaling vatbaar. Ze doen ook wat met chocolade, mmm…

En u? Kan u ervan genieten dat mensen zo aan uw gezicht zitten? Gebruikt u 586 crèmekes/maskers/lotions/etc om uw vel jeugdig en fit en proper en zuiver en glad te houden, of hoe dóet u het?

31 thoughts on “#29 Hoe LJ een gladde huid kreeg (or not)

 1. Weet niet , mijn moeder deed nooit iets aan haar gezicht en vermeed de zon . Soms uitzonderlijk van die blauwe nivea crème doosjes.
  Toen ze zeventig was en geopereerd was aan haar hart zei de dokter en de verpleegsters dat ze nog nooit zo’n zacht vel in een aangezicht gevoeld hadden …

 2. In het vervolg geef je die bon maar aan mij, ik kan daar erg van genieten 😀
  En voor je zwarte puntjes: kruidvat of action heeft neuspleisters om die er pijnloos uit te halen. En je kan ze in feite overal plakken. Ik hou van die pleisters!

 3. Haha, die titel alleen al! En ja, ik ben niet vies van schmink, maar ik hou het wel redelijk naturel. Ik ga tegenwoordig nooit de deur uit zonder een lijntje onder mijn ogen en mascara (dat opent de blik en daardoor zie ik er ’s morgens vaak wakkerder uit dan ik me voel 😉 ). Soms doe ik ook oogschaduw op, maar in bruine tinten die je bijna niet ziet: heel subtiel dus. In mijn vrije tijd durf ik al eens wat donkerder gaan, maar nooit extravagant. En sinds kort ben ik helemaal weg van fond de teint. Vroeger moest ik dat echt niet hebben: geen plamuursel op mijn gezicht. Maar als je dat niet te dik aanbrengt, trekt het niet en bij mij verstopt het geweldig mijn eeuwig rode tomatengezicht (ik heb op mijn wangen een heel dunne huid waardoor ik bijna altijd knalrood zie). Jeuj! Ik ben pro make-up dus, maar je moet van jezelf nu ook weer geen schilderij maken, hè.

  1. Klinkt goed Tita. Ik heb één keer fond de teint gebruikt en toen kleurde dat op de beige kraag van mijn jas. Bovendien ben ik altijd bang voor vegen…

 4. Ik heb dit één keer gedaan, maar dan wat minder uitgebreid. Ik vond het wel fijn, al waren het wel erg veel cremetjes enzo. Maar daar hoorde geen make-up bij, ik vind het een beetje raar dat ze dat deden bij jou. Thuis doe ik wel eens dagcreme op. Als ik het niet vergeet.

 5. Ik liet nog nooit een gezichtsbehandeling doen, ik kan dat al zelf 🙂 Dochter liet het verleden week (voor het eerst) wel doen. Het was een promotie en promoties…daar maakt ze gebruik van. Ze vond het heerlijk en heeft me voor de eerstkomende gelegenheid (godzijdank is moederdag al voorbij) beloofd me zo’n kadobon te geven zodat ik niet anders kan dan het ook eens proberen. Ik kijk er al naar uit 😦

 6. Hahahahahahaha, ik vind het niet fijn om naar een schoonheidsinstituut te gaan,……..beetje tijdsverlies, ik ga zelfs niet graag naar de kapper,……..maar ik gebruik thuis wel wat om mijn gezichtje proper te houden en mijn rimpels binnen een aanvaardbare marge te houden. Ik gebruik ’s morgens een reinigingsgel, een dagcreme en oogcreme,……en sinds maandag ook een anti-celullite creme, ben ik in de douche geweest komt daar nog een bodylotion bij,……’s avonds wordt mijn make-up vakundig verwijderd met melk, lotion en een oogdemaquillant om dan nog eens extra te reinigen met een gel, dan is het tijd voor nachtcreme en weer celullite creme en ook nog sprayen met bruinen zonder zon, ik word zelf moe van het ritueel hier te lezen,……..en 2 keer per week scrub ik mijn lichaam en gezicht,……..en 1 keer per maand sauna,…….erover hé 🙂

  1. Dat klinkt als een schoonheidssalon bij je thuis 😉 Zo toegewijd zou iedereen moeten zijn aan z’n/haar huid, als je de schoonheidsspecialistes mag geloven, dus dan ben jij wel goed bezig!

 7. Ik heb helemaal niks met crèmes en dergelijke, alleen nu het zo mooi weer is voor de droge huid misschien. Heb nog nooit zo’n behandeling gedaan en moet zeggen dat dit ook niet echt aanlokkelijk klinkt haha…

 8. Hewel, ik heb make-u^p liggen, allemaal goedkope merken eigenlijk. Ik kan daar jaren mee voort. Maar na de fotosessies met nieuw kapsel en make up, moet ik zeggen dat ik er massa’ vrolijk uitzie met make-up, dus gebruik ik het nu wel als ik naar t stad moet of zo
  , maar ik geef toe, ik ben een kluns, om het zelf te doen, heb nog altijd niet de nodige vaardigheid om een lijntje boven mijn oog te trekken.
  Prettig weekend Lj-Ken

 9. Ik heb ook van die zwarte puntjes aan mijn neus, die mogen van mij er ook blijven zitten als ’t zo’n zeer doet om ze weg te doen 🙂

  Ik reinig mijn huid wel eens en af en toe een zachte scrub, maar om echt zo’n beautybehandeling te laten dien is wat verregaand, geef mij dan maar een massage.

 10. Ik heb dat abosuut NIET graag ! Mij krijgen ze daar niet naartoe. Toch blij dat jij het leuk vond.
  Ik doe na elke douche Nivea op mijn gezicht en hals, meer niet. Na een zonnebad smeer ik me volledig in met aftersun. Ik hou er nietvan om mijn poriën vol te stoppen met van alles en nog wat. Een huid moet ook kunnen ademen, vind ik.

 11. eerlijk gezegd vind ik het wel eens leuk om zo te tutten, maar het moet niet te vaak zijn !
  dan gai k vol enthousiasme naar zo een beautysalon om me onderhanden te laten nemen, en als ik thuiskom, kan ik genieten van dat babyvelletje, en mijn perfect gemaquilleerd gezicht en neem ik me voor om dat vanaf dat moment elke dag zo te doen. Dag 1 gaat ok, dag 2….laat die make-up maar zitten hoor, dag 3….al die cremekes….gewoon even wassen, handdoekje eroverheen en klaar ….zo ver dus met mijn goede voornemens….tot ik weer eens naar het salon ga….

 12. Oei, ik beken: ik ben een echte pottekessmeerder. Ik heb thuis 3 gezichtsscrubs, 5 gezichtsmaskers, 3 dagcrèmes, etc. staan. Ik kan daar dan ook echt van genieten om op een luie zaterdag zo’n scrub te doen, dan een frisheidsmaskertje op te smeren, mijn benen vol te wrijven met bodylotion (daarvan heb ik er 6, vrees ik) en ga zo maar door. Make-up is dan weer iets minder mijn ding: dat beperkt zich bij mij tot mascara, oogpotlood en blush (wegens bloedarmoedehuidskleur, iedereen denkt dat ik ongeneeslijk ziek ben als ik geen blush smeer).

  Maar voelt uw velletje nu niet superduperzacht aan? Ik ben zelf nog maar één keer naar zo’n beautydinges geweest, ook met een bon, en mijn vel was toen wekenlang fantastisch zacht en proper. Ze smeerden er bij mij wel achteraf geen make-up erop (vind ik ook onlogisch: eerst alle porieën zitten proper maken om er dan weer vuiligheid in te smeren?)

  1. Vuiligheid, goed woord voor makeup 😉 Ja er was wel een verschil achteraf, hoewel ik daarna razendsnel puistjes kreeg, misschien omdat mijn huid ineens te proper was ofzo!

 13. Mee-eters knijp ik altijd stiekem uit met mijn nagels. Dat mag wel niet volgens alle blaadjes, maar het werkt hoor.
  Verder gebruik ik wel wat spulletjes, bijvoorbeeld een peeling zodat mijn gezicht wat minder vettig voelt (er ging echt een wereld voor mij open toen ik dat voor het eerst probeerde), maar voor mijn wangetjes ben ik juist heel lief met verzorgende crème omdat ik een beetje couperose heb, dat hoeft wat mij betreft niet erger te worden 😛

 14. Oh nee, ik heb echt een hekel aan mensen die aan mijn gezicht zitten. Één keer in de zoveel tijd moet het, maar nee al dat gekneed en gepulk aan mijn gezicht. Ieee

 15. Ow hell yeah!! Ik ben dol op dit soort behandelingen (had je niet verwacht misschien) al geef ik meer de voorkeur aan echte massages. Ik zeg wel altijd op voorhand tegen de dames dat ze van mijn wenkbrauwen af moeten blijven. Ik heb nog een enkel haartje uitgetrokken en dat wil ik zo houden 😉 Denk dat je gewoon helder moet zijn wat wel en wat niet.

 16. ik denk niet dat die ouderdomsrimpelkes zomaar verdwijnen met een crèmeke, maar als ik iets te lang in de zon lag, of vergeten in te wrijven, dan brengt de blauwe pot van Nivea altijd uitkomst!

Reacties zijn gesloten.