Huis-aan-huis-verkoop

Misschien heb ik toch een klein beetje gezondigd aan mijn ‘1 maand lang niet shoppen‘ goede voornemen. Ik ga het foefelen noemen omdat de effectieve levering-betaling pas in februari en december gebeur(d)en!

Het zit zo.
Een oude schoolvriendin had via FB gevraagd of ze een “enquête” mocht komen afnemen. Ze werkte sinds kort voor een reclamebedrijf en zocht mensen, zo vertelde ze. Meer details werden er niet gegeven maar ik dacht: o fijn, dan zie ik haar nog eens terug, het was alweer 5 jaar geleden immers.

Dus ze kwam, met een gigantische valies, mmm dat zou wel een hele lange enquête gaan worden precies! Bleek het eigenlijk gewoon een thuisverkoop van huis/tuin/keukenproducten te zijn! Ik had al zo’n vermoeden dat er meer achterstak maar kom, het was feitelijk wel interessant en toen ze zelfs een kotelet ging staan bakken in mijn keuken – gelukkig was alles net gekuist want was ze een uur eerder geweest dan had er tomatensaus van in de week aan haar blinkende braadpan gekleefd, oepsie – was dat bijna amusant te noemen.

Uiteindelijk – u voelde ‘m al komen – heb ik mij laten overtuigen tot de aankoop van enerzijds een messenset als cadeau voor het lief (herinner u het mysterieuze Valentijnspakketje!) en voor Mezelf een pottenset. Aan halve ofte ‘fabrieksprijs’ (waarop het lief achteraf terecht opmerkte: maar hoe maken die dan winst, als ze alles meteen aan halve prijs afdanken? doordenkertje, ja, ik ben er nog steeds niet uit). Wat nog steeds op € 700 kwam voor 3 potten, een pan en een steelpannetje. Ah ja en een serveerschaal-met-deksel, ‘k zou ’t nog vergeten. (Hoeveel de messen hebben gekost, is mijn geheimpje…)

Ik laat mij nogal makkelijk inpakken, ik. “Nee” zeggen, ge moet dat leren. Ik ben niet geslaagd voor het examen, kom volgend jaar maar terug LJ.

Wat mij over de streep trok was dat ik nu kon bestellen, om het over een jaar te laten leveren en ook dan pas te betalen. M.a.w. ik kan 1 jaar sparen voor mijn nieuwe pottenset dus het ligt nog steeds in lijn met mijn stoppen met shoppen voornemen want regel twee is: grote aankopen mogen enkel na ervoor gespaard te hebben. (En niks kopen dat ge niet nodig hebt was regel één. Jaja.)
De messen tja ik vond dat het lief wel een fatsoenlijk cadeau verdiende en eerlijk, ik heb hem nooit blijer gezien met een cadeau van mij. Hij vindt ze zo cool dat hij het meteen enthousiast tegen iedereen vertelt die hier over de vloer komt! Ik had hem dus geen groter plezier kunnen doen tenzij met tickets voor Barça of de Duivels maar die liggen momenteel buiten ons bereik.
Ik wou al langer een nieuwe pottenset, een degelijke soort die een huwelijk lang meegaat zoals bij mijn ouders. En! En! Ik kan nu heel gezond en energiebesparend koken: zonder vetstoffen, zonder water, ’t is eigenlijk van het AMC-principe, uweetwel die hele dure maar oerdegelijke potten die u nog wel ergens in de keuken van uw ouders zult terugvinden ook. En: levenslange garantie.

Maandelijks ongeveer 70 € opzij zetten, dat zijn ongeveer 10 paar schoenen minder in 2012 maar ’t is een investering voor ’t leven.

En u, wat denkt u? Hebt u zelf ervaring met AMC-toestanden of slinkse T&T verkopers?
Heb ik mij in ’t zak laten zetten?!

50 thoughts on “Huis-aan-huis-verkoop

 1. Als er iets is waar ik een bloedhekel aan heb, dan is het wel aan “oude” vrienden die je opeens na jaren weer contacteren om je iets aan te smeren waarom je niet gevraagd hebt. Ze zou bij mij rap terug buiten gestaan hebben met haar potten en pannen.

  1. Yes I know…. voelde me achteraf (toen het natuurlijk te laat was) serieus gebruikt. Echt, ik moet iets doen aan mijn mensenkennis.

 2. No way dat ik zoiets zou kopen, en al zeker niet met die lepe verkoopstechnieken! Wanneer ik het moeilijk heb om neen te zeggen , dat ze het zo goed kunnen uitleggen, gaat er bij mij een alarmbelletje rinkelen , die me waarschuwt en in mijn oor fluistert, “zeg neen”, en dat doe ik dan ook!
  Als ik kookpotten zou kopen van die prijs, dan zouden het kookpotten van Demeyere kopen, die zijn ook pokkeduur, maar dan zou ik een model kopen die eruit gaat of zo, en waar fikse kortingen op zijn, of soms in steraanbiedingen in de makro.
  Ik hoop echt voor jou dat die potten het waard zijn. Ik hoop dat het geen potten zijn met antikleeflaag, want die antikleef gaat er na een tijdje gewoon af. Ik hoop dat je “echt ” een koopje hebt gedaan, maar ik heb serieuse twijfels.
  Groetjes

  1. Neen ze hebben geen antikleeflaag…. Ik heb er al een paar goeie dingen over gelezen maar ook slechte, dus ja, het is afwachten.

 3. Ik vind het een zeer groot bedrag om zomaar uit te geven, zelfs na sparen.
  Ik weet uit ervaring (mijn vader had een vriend die AMC potten verkocht) dat ze voor een demonstratie die potten en pannen insmeerden met verstof om zo tijdens de demonstratie ‘zonder’ te kunnen bakken … Daarom koop ik niets wat op ‘markt’ toestanden lijkt.
  Toch veel plezier ermee.

  1. AMC ken ik en mijn ouders koken daar al hun hele huwelijk mee dus als het dezelfde kwaliteit is, ben ik al blij……. We’ll see.

 4. Ik ging net zeggen dat mijn potten ook zoveel en zelfs meer hebben gekost, maar die zijn dan ook van Demeyere. Andere potten komen er in mijn huis niet binnen. Te veel slechte ervaringen mee op locatie 😀 😀
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat u potten hun centjes waard zijn. Maar eerlijk heb ik ook mijn twijfels, want door zelf met schade en schande te moeten leren wordt kwaliteit maar zelden aan huis verkocht. Echte goede kwaliteitsproducten vind je meestal in gespecialiseerde zaken.

  Niet dat ik je op andere gedachten wil brengen, maar kan je nog onder die verkoop uit? Want Demeyere heeft nu een lijn uit Youth waar je voor 450 euro wel wat meer hebt dan jij nu, met levenslange garantie en de bijkomende garantie van mezelf dat je pure topkwaliteit koopt.

  1. Believe me ik heb al 2 maanden een slecht gevoel over mijn ‘aankoop’ en dat gaat nog duren tot ik die potten effectief heb…. en neen eens getekend is gekocht, ik kan daar niet meer onderuit jammer genoeg.
   Pffff, tenzij ik verhuis en mijn gsm-nummer wijzig en die ‘vriendin’ van FB gooi misschien 😀

 5. Zevenhonderd euro voor vijf potten en pannen en vermoedelijk meer voor de messen – aangezien je die prijs niet zegt.

  Wohow, serieus in ’t zak gezet. Da’s 140 per pan/pot.

  Het is ook een fabeltje dat mensen gezonder gaan koken omdat ze ineens ander materiaal hebben. Ben&Jerry, bijvoorbeeld, komt zo recht uit de vriezer, daar hebben potten en pannen echt niets mee te maken.

  Volgens mij heb je daar trouwens al spijt van, je probeert precies vooral jezelf te overtuigen in je blogpost.

  1. De AMC potten kosten méér dan die van T&T… De messen kostten minder dan de potten 😉
   Maar ’t klopt dat ik spijt heb van de pottenaankoop, dat mag duidelijk zijn.

 6. Ik wil uw courage niet afpakken maar volgens mij ben je geript. 700 euro voor potten die geen merknaam hebben, LJke…afwachten maar. Als de boel maar niet failliet is tegen dat uw jaar om is (hopelijk geen voorschot betaald?).
  Vriendin of niet, zelf zou ik zoiets niet kopen per demonstratie. Ik ben heel wantrouwig als het over huisverkopen gaat. Niet dat ik al iets naars meegemaakt hebt maar soms lees of hoor ik wel eens iets en 9/10 hang je er aan.

  1. Geen voorschot neen, contant te betalen bij ontvangst, in december dus. Ik ben ook tegen verkopers aan huis, maar ik werd ermee overvallen. De praktijken van T&T zijn echt afschuwelijk bijna op ’t agressieve af heb ik al gelezen. Pff…

 7. Meiske ze heeft u goed bij uw… gehad ! Ook deze techniek aan mijn deur gehad ! Verkocht ze ook geen speciale matrassen ? En de kotelet truc ken ik ook. Maar je ge doet wat ge wilt natuurlijk. Ik heb eind dit jaar vijf pot(jes)ten bij de Aldi voor iets meer dan 100 € . Zijn er kontent van en als ze stuk zijn mettertijd gooi ik ze weg Ook daar heb ik een bestekkoffer met alles erop en eraan voor 100€ en ze zien er goed uit.
  Echt waar meiske de mannen achter die verkopers zijn echte , echte schurken die voor niets terugdeinzen op verkoopstechnieken !
  Toch wens ik je er veel succes mee en wens je een prettig weekend.

   1. Helaas niet LJ , maar verkochten ze ook matrassen ? Niet beginnen te paniekeren hé , iedereen komt dat wel eens tegen ; Prettig weekend meis !

 8. Huis-aan-huis-verkoop, niet aan meedoen! Waar halen die verkopers trouwens het lef, vraag ik me af, al helemaal als ze oude vrienden gaan gebruiken in hun plannen.

 9. O, arm Lj-ke, k heb eigenlijk een beetje te doen met jou. Wij met al onze negatieve commentaar! Ik treed Alice volledig bij met haar Demeyere-potten.
  Ik zou toch proberen om te annuleren, hoewel je dat waarschijnlijk maar binnen de veertien dagen kan doen. Maar kijk meisje, iedereen moet in zijn leven ergens leerschool betalen. Ik heb indertijd ook boeken gekocht voor horeca vlaanderen met ons eigen restaurant in. Ik was geselecteerd, ken je dat! 1000 euro boeken, en de meeste heb ik uiteindelijk weggegeven. Je bent echt niet alleen hoor . Met ouder worden leer je echt wel neen zeggen. Zie het als een groeiproces! Effe slikken en jezelf vergeven en tegelijk zeggen, ” ze gaan me de volgende keer niet meer liggen hebben!
  liefs
  x

 10. Ik treed Chrissiebie hierbij,…….het is een leerschool waar iedereen doormoet als men heel eerlijk is.
  Je hebt hier eerlijk je verhaal verteld en als je tussen de lijnen leest weet je al dat je een les hebt gekregen,…..
  En dat leren nee zeggen,……….dat komt wel, ik buis ook nog wel eens :-),…

 11. Ik viel even stijl achterover van die prijs!! Mijn god, nou zouden ze gelijk weg mogen wezen van mij hoor, doe even normaal. Ik begin er echt niet aan, kan net als jij heel erg moeilijk nee zeggen en dus is mijn oplossing een simpele: niet binnenlaten in de eerste plaats. Met een grote boog om die mensen heen 😉 Misschien een beetje omslachtig maar het scheelt geld 😀

  1. Mja wist ik veel, ze zei dat ze voor een enquête kwam, toen ik haar met die valies zag komen aanrollen ging de alarmbel rinkelen! Te laat!

 12. mijn man heeft sinds hij bij de politie werkt ook ineens weer een hele hoop oude vrienden die ineens bellen “of hij iets aan die boete kan doen” djeezes, grow up gasten. En LJ, ’t is nu te laat hé, je hebt je potten, en ze zijn kostelijk…ewel ja…tot daar 🙂

 13. Ik vind gewoon dat ge daar superlekkere dingen uit moet maken, u les moet trekken en verder maar moet denken dat ge heel schoon potten hebt 😀

 14. Amai, lef hebben die “vriendin”. En gewoon efkes kotteletten staan bakken in jouw keuken? Vind ik ook maar een vreemd verhaal.
  Laten we hopen dat de potten effectief lang meegaan…

 15. Amai m’n botten. Ik zou voor 700 euro dan wel naar een kookwinkel gaan of een outlet van goede kookpotmerken ofzo. Ik hoop echt dat die potten van kwaliteit goed meevallen, want ’t is echt wel veel geld!

  Ik ben zelf behoorlijk allergisch aan al die verkopers en hun verkoopspraatjes. Is nu wel iets anders, maar gisteren belde Belgacom/proximus om een afspraak te maken. Kheb gezegd dat ik geen gsm abonnement wil. Dan vroegen ze of ik al Belgacom digitale tv en internet heb. Wat zo is en dan vroeg hij of ik tevreden ben. Nee meneer, internet valt vaak mee en de posten komen vaak niet goed door of zijn zelfs volledig onbereikbaar.. Toen was hij snel stil. Afspraken maken om iets te verkopen lukt blijkbaar wel, maar met klachten omgaan dat wimpelen ze dan toch maar liever af :p

  1. Ik heb intussen geprobeerd ze te annuleren maar de annulatiekosten zouden op 170 euro komen….. Weet nu dus niet goed meer wat doen; annuleren en zo van een ander merk potten kopen of ze toch maar laten komen en wie weet van welke kwaliteit ze zijn?! Hmmmm…

   1. Alice zegt dat er van dat één merk al een set potten is voor 450 euro, waarvoor je meer hebt dan die potten van 700 euro. 450 + 170 = 620. Op zich een ‘besparing’ van 80 euro en je bent zeker dat je een goed merk hebt. Misschien eens googlen naar die potten waar Alice het over heeft en op basis daarvan beslissen?

 16. Na alle negatieve commentaren, wou ik toch nog dit toevoegen (ik hoop dat het een geruststelling kan zijn): mijn ouders hebben potten van T&T (al meer dan 5 jaar) en zijn daar heel tevreden van. Ze kochten er ook al andere spullen intussen en zijn er content van. Maar ze hanteren een wat apart verkoopsmodel, da’s waar.

 17. Ik ben vertegenwoordiger ( reclamevertegenwoordiger van T&T design ) om juist te beschrijven en we komen reclame maken aan huis . Niks verkopen dus !!!! jullie kunnen het krijgen aan fabrieksprijs omdat we ons reclame mogen komen doen bij jullie , wil je da nie aan fabrieksprijs geen probleem je krijgt een folder van onze winkel waar we ook reclame over maken en daar kun je da kopen aan winkelprijs ( het dubbele dus ) ons potten zijn stuik de zelfde als die van AMC winkelprijs 2780 en levenslang garantie bij AMC voor de zelfde set en hou uw vast 4850 euro ….wie zet wie in het zak …..ons materiaal is van topkwaliteit gaande van potten , matrassen tot tuinmeubelen en gewone meubelen .
  tenslotte doen we onze reclame bij de mensen thuis omdat wij geen reclame op tv doen ( want dat kost veel geld ) en zit bij jullie demeyere potten met kleine handvatten inbegrepen , daarom zijn de onze ( kwaliteit potten ) vele vele goedkoper , snap je het nu !
  Wil altijd een bezoekje komen doen om jullie te overtuigen van mijn gelijk zonder de verkoper uit te hangen ……maar wel om reclame te komen doen voor T&T design

  1. Beste Werner,
   Bedankt voor uw reactie.
   Misschien dat jij reclame komt maken en niets wil verkopen, maar als ik me niet vergis zijn jullie voor je loon grotendeels afhankelijk van wat je kan verkopen. Dus mij maak je niet wijs dat je niets wil verkopen bij zo’n “reclame”bezoek.
   Aan de kwaliteit van jullie producten twijfel ik niet; de Japanse messenset die ik kocht, gaat nog steeds mee en is nog steeds vlijmscherp. Echt superkwaliteit.
   Maar met jullie manier van verkopen kan ik niet om en ik wens dan ook verder niets meer met jullie te maken te hebben.

 18. Aan allen,AMC is een duur klasse merk en dat betaal je,maar ik als man kook al meer dan 25j met een set potten en pannen met toebehoren als raspen en mandjes,fondeu,dagelijks bestek,enz
  ze waren in die tijd al voor alle vuren geschikt ook inductie en moet eerlijk zeggen dat ze ook na intensief gebruik er nog steeds prachtig uit zien.bovendien als er eens iets stuk gaat is het ook eenvoudig te vervangen.Dit alles is kwaliteit en als je dan de prijs deelt door de jaren plezier….

 19. Ik vind het wel erg om te lezen hoe negatief iedereen is. Ik vind de producten van T&T super!. Ze maken reclame aan huis en dan? Jaren geleden was er geen andere manier. Dus waarom is het nu wel plots een probleem? Als je blij bent met je nieuwe aankoopjes, ze veel gebruikt en ze gaan lang mee… dan maakt de prijs, merkt of hoe je het gekocht hebt toch niet uit zeker? Als ik dit hier allemaal lees ben ik blij dat ik veel positiever en opener in het leven sta. Dat komt misschien omdat ik goed kan uitrusten op mijn T&T matras 😉

  1. de manier van verkopen is niet juist , ik ben een alleenstaande met 4 kinderen ( 1 bij de vader gaan wonen maart 2012 ) heb duidelijk gezegd dat ik het financieel moeilijk heb , de verkoopster heeft hier geen rekening mee gehouden en heeft mij toch overtuigd ( waar ik nu heel veel spijt heb dat ik dit heb gedaan ) de aankopen verspreid over een jaar , het grootste bedrag dat ik moet betalen 2100 euro februari 2013 is het laatste , heb het moeten annuleren nu ben ik verplicht annulatie kosten te betalen van 535 euro zomaar weggegooid dat ik veeleer aan mijn kinderen had kunnen besteden , ik heb mijn les nu wel geleerd er komt geen verkoper niet meer binnen doe zelf deur niet open . ik heb spijt dat ik niet eerder over t&t desing had gehoord dan had ik er zeker niet op in gegaan , een verwittigd mens is er twee waard

 20. spijtig genoeg heb ik dit ook meegemaakt , als je van in het begin al zegt dat je het financieel moeilijk hebt dan blijven ze doorgaan , ik heb spijtig genoeg mij ook laten vangen , wat is mijn probleem , men heeft mijn bestelling over een jaar verspreid en het grootste bedrag tot het laatste gehouden , heb door financiele problemen mijn bestelling geannuleerd waardoor ik nu 25 % van het totale bedrag 535 euro voor niets moet afgeven , ben een alleenstaande met 3 kinderen

 21. Ik heb juist hetzelfde voor gehad. de verkoopster was een goede vriendin van een nichtje. Volgende maand (mei) worden de potten geleverd, eveneens na een jaar. Heb ook de messen gekocht. Bij de de demonstratie hed ze echter maar één (1) mes bij. De messen zijn goed maar ik gebruik er eigenlijk maar twee van. Voel mij ook in ’t zak gezet met de stoofpotten. Temeer daar ik reeds vele jaren Demeyere potten heb. Het voelt niet goed.

Reacties zijn gesloten.