Het geitenkaasweekmenu

Wij doen ook van weekmenuten, wij, omdat ge dan maar één keer in de week naar de winkel moet en omdat dat dan, aan de hand van een superoverzichtelijk boodschappenlijstje, snel en efficiënt kan gebeuren. Zonder te staan dralen en 586 terug te moeten lopen naar een rayon waar ge een half uur geleden al drie keer waart gepasseerd, omdat ge nu ineens bedenkt dat die pasta wel lekker zou zijn met verse basilicum.
Mét uitgekiende boodschappenlijst zijt ge op twintig minuten de winkel uit in plaats van op een uur – afhankelijk van de snelheid der cassières en de hoeveelheid volk (en daarvan weer de hoeveelheid bommaatjes die 80 euro aan klein geld willen uittellen met een lange file achter zich, uiteraard).
Maar bon, ik heb al eerder het onmisbare nut en de onontkenbare voordelen der weekmenu’s en boodschappenlijstjes verspreid, dus over naar het menu ten huize LJ in week 2 van het gezegende jaar 2012.

’t Was een beetje een rare week, de afgelopen week, omdat wij leefden op restjes van het verjaardagsfeestje en helaas was dat vooral kruimeldeeg, bladerdeeg, mozzarella en geitenkaas, véél geitenkaas!

Zondag: kruimeldeeg tot een flapje gevouwen met daarin geitenkaas vermengd met verse munt en een paar stukjes zalm, de oven in. Eigenlijk beter geschikt als voorgerecht of hapje, maar kom, ’t smaakte!

Maandag: courgettes gevuld met een mengsel van geitenkaas, rode wijnazijn en courgette, geserveerd met een heerlijk tomatensausje. Recept van Jeroen Meus, duh.

Dinsdag: een bladerdeegtaartje, waarvan de bodem werd besmeerd met geitenkaas, vervolgens belegd met velletjes Parmaham, en hierbovenop gegrilde aubergine en paprika. Gekruid met look, rozemarijn en nog wat. Klaargemaakt door het lief (aangezien LJ zich doorheen de strijk aan het worstelen was) en gebaseerd op een recept van Jeroen Meus.

Woensdag: pizza @ work. En het lief haalde dürüm af. Géén geitenkaas dus!

Donderdag: wraps gevuld met geraspte wortel, geitenkaas gesmolten in de oven met warme stukjes appel, spek gebakken met pijnboompitten. Een creatie van het lief.

Vrijdag: zouden we normaal lekker koken en als dessert appeltjes in de oven met geitenkaas en speculaas eten, maar lastminute nodigde Deddie ons uit om te gaan eten voor Mommies verjaardag. Uitgesteld naar maandag! (als de kaas nog niet slecht geworden is tegen dan, natuurlijk)

7 thoughts on “Het geitenkaasweekmenu

  1. Haha, het ziet er allemaal heel lekker uit, maar ik kan me inbeelden dat de geit er bij momenten te veel aan geweest is. Maar jullie hebben wel heel leuk en creatief gekookt! Chapeau!
    Prettig weekend!

  2. een boodschappenlijstje houden we wel bij, maar zo’n weekmenu maken we nooit. Winkels, bakkers, slagers, ze zijn hier allemaal heel makkelijk te bereiken. En ik hou van vers, dus alle dagen op boodschap gaan vind ik geen last hoor…
    Jeroen hoort hier ook tot de favorieten!

    Groetjes!

    1. Dat is inderdaad leuk als je zin én tijd hebt om meerdere keren per week naar de winkel te gaan. Het is nu ook niet zo dat ik mij altijd superstrikt aan die menu hou, er is altijd plaats voor lastminute beslissingen en om een paar dagen om te wisselen bijvoorbeeld. Bovendien is er in de menu normaalgezien meer variatie dan geitenkaas alleen zodat als je dag 1 geen zin hebt in de menu van dag 1, we nog altijd die van dag 3 ofzo kunnen nemen.

Reacties zijn gesloten.