Blitzbezoek aan Marktrock

Verlengd weekend, danku Kerk voor de betaalde feestdagen dan zijt ge toch nog voor iets goed, maar zo voelde het niet door de zware Arbeit van zaterdag: ’t was eerder een werkweek van zes dagen gevolgd door twee dagen weekend. Gelukkig waren er zondag en maandag om te recupereren.

Zondag was ik geen knip voor m’n neus waard; ik ben bij het thuiskomen meteen in bed gekropen, voor twee uurtjes maximum maar ik zou los doorgeslapen hebben hoor. En alles deed daarna nog méér pijn. Alsof ik meegelopen had in de Dodentocht – op mijn armen in plaats van mijn benen dan wel. Een douche bracht verlichting en het plan om naar Marktrock af te zakken – want als verstokte Leuvenaar kunt ge niet anders vind ik, ook al vermijd ik die hectische drukte liever – hield me op de been.
We staken snel een pizza in de oven, soms moet ge uw energie slim verdelen he en dat was meteen ook het enige ‘fatsoenlijke’ dat ik vandaag at, “kaasfonduedieet” zo noemen we dat, met één portie kom je twee of zelfs drie dagen toe zonder enige eetlust.

Om acht uur sleepte ik ons allebei het huis uit want Teamo had niet veel zin om op de fiets te stappen voor één of ander dom groepje dat ik een paar jaar geleden live aan het werk had gezien en toevallig echt goed vond. Ze speelden covers, herinnerde ik me, en da’s perfect voor ons want we hebben geen favoriete groep en al helemaal geen gemeenschappelijke favoriete groep maar wel zo’n beetje dezelfde smaak.
’t Was nogal een feest op het Hogeschoolplein, want C&C staat bekend om hun partymuziek. Ze hadden hun publiek meteen mee en er werd luidkeels meegezongen zelfs zonder dat ze daar om hoefden te vragen. Alle bekende dancenummertjes passeerden de revue en dat waren er heel wat want ze werden in medleys gegoten en zodoende pijlsnel aan elkaar geregen.
Ik was blij dat ik m’n oordopjes bij me had want je kan niet voorzichtig genoeg zijn met de decibels die maar de hoogte in blijven gejaagd worden. Anderhalf uur later deden mijn benen pijn alsof ik drie dagen Werchter achter de rug had, man ik word oud. Maar ’t was de moeite en we waren allebei blij dat we er ons avondje zetel voor hadden opgegeven.

Moeten we vaker doen, lief.

6 thoughts on “Blitzbezoek aan Marktrock

  1. De bassist van Cookies and Cream heeft nog bij mij in de BigBand gespeeld vroeger. Maar goed heb ik hem niet gekend, hoor. Hij kent me vast niet meer.

Reacties zijn gesloten.